Καλλιτέχνες νοικιάζουν τα σπίτια τους στην Airbnb για να ζήσουν

12 Nov 2018, 14:54 | Ο Torna-δόρος

TornosNews.gr

Καλλιτέχνες νοικιάζουν τα σπίτια τους στην Airbnb για να ζήσουν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική συμβολή στη διαβίωση καλλιτεχνών φαίνεται οτι έχει η Airbnb, καθώς τους προσφέρει τα απαραίτητα έσοδα για να συνεχίσουν να ασχολούνται με τις τέχνες.

Για παράδειγμα, οι θετικές κριτικές που αποσπούν τα σπίτια του Alfredo, ενός χορευτή ταγκό στο Μπουένος Άιρες, τον βοηθούν να αποπληρώσει τα χρέη του και να συνεχίσει να ασχολείται με την τέχνη του χορού.

Ο Alfredo είναι μέλος της παγκόσμας δημιουργικής κοινότητας της Airbnb, όπου το 60% των μελών (εργαζόμενοι στον κινηματογράφο, το ντιζάιν, την αρχιτεκτονική, τη διασκέδαση, τη φωτογραφία κτλ.) παραδέχονται ότι η Airbnb τους βοήθησε να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την έρευνα εκμισθωτών και ενοικιαστών που πραγματοποίησε η Airbnb το 2017, ένας στους 10 ιδιοκτήτες σπιτιών και ένας στους 3 παρόχους εμπειριών αποτελούσαν μέλη της κοινότητας τεχνών.

Βάσει των στοιχείων, η Airbnb παρουσίασε τις χώρες και πόλεις από όλο τον κόσμο όπου παρατηρείται συχνότερα αυτή η τάση: 

-Κίνα | Το 1/5 των ιδιοκτητών στην Airbnb, το υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, είναι μέλη της κοινότητας τεχνών. Ακολουθούν το Ισραήλ, το Μεξικό και η Ολλανδία, η Ινδονησία, η Αυστρία, η Αργεντινή, η Τσεχία, η Γερμανία και η Ουγγαρία.

-Λος Άντζελες | Οι πόλεις με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκτητών από το χώρο των τεχνών, μετά το Λος Άντζελες, είναι το Τελ Αβίβ, η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ, η Σαγκάη, η Βιέννη, το Μιλάνο, το Μεξικό, το Βερολίνο και η Κωνσταντινούπολη.

-Σικάγο | Το 28% από τις 15.000 συνολικά εμπειρίες που προσφέρει η πλατφόρμα αφορούν τις τέχνες. Σε επίπεδο εμπειριών που αφορούν την τέχνη, ακολουθούν το Νάσβιλ, η Μπολόνια, η Νέα Υόρκη, η Κοπεγχάγη, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Δουβλίνο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα