Τι ταξιδεύει μαζί με τις αποσκευές σας στις πτήσεις;

10 Aug 2018, 13:46 | Ο Torna-δόρος

TornosNews.gr

Τι ταξιδεύει μαζί με τις αποσκευές σας στις πτήσεις;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επτά χιλιάδες αντικείμενα απαιτείται να μεταφερθούν στο αεροσκάφος για κάθε πτήση στην British Airways, τα οποία κάθε φορά που ολοκληρώνεται η πτήση χρειάζεται να απομακρυνθούν.

Βάσει στοιχείων που δημοσιοποιεί η αεροπορική εταιρία για τα αντικείμενα που απαιτούνται σε κάθε μία από τις 850 πτήσεις που εκτελεί καθημερινά, προκύπτει ότι πριν την αναχώρηση της πτήσης μεταφέρονται στο αεροσκάφος 101 γεμάτα μπουκάλια και 388 μικρότερα με κρασί, 293 καλύμματα κεφαλιού καθισμάτων, 350 συσκευασίες με αλατισμένα pretzel (φωτό κάτω), 78 ρολά τουαλέτας, 5 κουτιά πρώτων βοηθειών και έως 800 αντικείμενα λευκών ειδών, στα οποία περιλαμβάνονται τα είδη Club World White Company που εισήγαγε στις πτήσεις η British Airways έπειτα από επένδυση 600 εκατ. λιρών στις business class μακρινών πτήσεων. 

Όσον αφορά τους επιβάτες, κάθε χρόνο, ένας στους 2 επιβάτες ταξιδεύουν μόνοι τους και το 27% μαζί με τον/τη σύντροφο. Το 70% ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής, και το 28% για επαγγελματικούς λόγους.

Μέχρι στιγμής φέτος, το 26% του φορτίου που μεταφέρεται στις πτήσεις, δίπλα στις αποσκευές των επιβατών της πτήσης, περιλαμβάνει αγαθά με προτεραιότητα, όπως προϊόντα μόδας, κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ.

Το 5% του φορτίου θεωρείται ειδικό φορτίο, δηλαδή ζώα ή ακριβά έργα τέχνης, το 4% είναι αναλώσιμα, όπως προϊόντα τροφίμων από το εξωτερικό και το 3% φάρμακα ευαίσθητα στη θερμοκρασία και σημαντικά εμβόλια.

Μερικά από τα πιο περίεργα αντικείμενα φορτίου στις εφετινές πτήσεις ήταν Κονιάκ σε πτήση από τη Μπορντώ προς τη Κουάλα Λουμπούρ, επείγουσα μεταφορά λαχανικών από το Λος Άντζελες προς τη Βρετανία καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν έλλειψη λαχανικών και ειδικά περιοδικά βασιλικών γάμων που μεταφέρθηκαν από το Ην. Βασίλειο στις ΗΠΑ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα