Η Ν. Υόρκη ζητεί από την Airbnb τα ονόματα των ιδιοκτητών

19 Jul 2018, 14:27 | Ο Torna-δόρος

TornosNews.gr

Η Ν. Υόρκη ζητεί από την Airbnb τα ονόματα των ιδιοκτητών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με επίσημη απόφαση του δήμου Νέας Υόρκης, απαιτείται από την Airbnb να γνωστοποιήσει τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των κατοίκων που ενοικιάζουν δωμάτια ή διαμερίσματα μέσω της πλατφόρμας.

Από την πλευρά της Airbnb, μέσω του επικεφαλής πολιτικής και επικοινωνιών, Chris Lehane, κατηγορεί το δήμο ότι με τις αποφάσεις του παραβιάζει τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των κατοίκων της Νέας Υόρκης προκειμένου να προστατεύσει «τα κέρδη της ισχυρής ξενοδοχειακής βιομηχανίας».

Σύμφωνα με τον κ. Lehane, 31 από τα 51 μέλη του δημοτικού συμβουλίου υπέγραψαν την απόφαση πριν ακόμα συνταχθεί, κάτι που όπως επισήμανε αποτελεί ένδειξη των προθέσεων του δήμου να προστατεύσει τους προνομιούχους σε βάρος των κατοίκων οι οποίοι βασίζονται στα εισοδήματα της Airbnb για να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Πλέον, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Airbnb, Liz DeBold Fusco λίγο μετά την ψήφιση της απόφασης, οι κάτοικοι θα αποτελέσουν αντικείμενο επιθετικών παρενοχλήσεων και παραβιάσεων της ιδιωτικής τους ζωής 

Ο δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε τη στήριξή του στην απόφαση, η οποία, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε να διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές ενοικίασης με ρυθμίσεις κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ο κ. Lehane προειδοποιεί ακόμα ότι η Airbnb θα κινηθεί νομικά κατά του δήμου για παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής των κατοίκων εάν η απόφαση εφαρμοσθεί. Καλεί δε το δήμο να απορρίψει την απόφαση και, αντί αυτής, να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων πόλεων στον κόσμο οι οποίες έχουν συνυδάζουν πληροφορίες των ιδιοκτητών της Airbnb με κανονισμούς που επιτρέπουν στους κατοίκους να ενοικιάζουν τα σπίτια τους προσφέροντας παράλληλα δυνατότητες να περιορισθούν τα φαινόμενα παρανομίας.

Οι εργασίες του δήμου διασφαλίζουν ότι οι κάτοικοι θα προστατεύονται από τον αρνητικό αντίκτυπο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και των ισχυρών προσπαθειών της Airbnb να αποφύγει τη συμμόρφωσή της με τη νομοθεσία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων και βιομηχανίας της Ένωσης Αμερικανικών Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων, Troy Flanagan, εκφράζοντας τη στήριξή του στην απόφαση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα