Norbert Fiebig: Προβληματισμός στη Γερμανία | Η μέση τιμή του ταξιδιού αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των επιβατών μειώνεται

30 May 2023, 11:47 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Προβληματισμός στη Γερμανία | Η μέση τιμή του ταξιδιού αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των επιβατών μειώνεται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι πωλήσεις πακέτων διακοπών για τη θερινή σεζόν στη Γερμανία αγγίζουν ξανά τα επίπεδα ρεκόρ του παρελθόντος. Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι έχει αυξηθεί η μέση τιμή του ταξιδιού, ενώ ο αριθμός των τουριστών έχει μειωθεί. Εάν αυτό γίνει τάση, ο κλάδος θα έχει πραγματικό πρόβλημα, προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου τουριστικών γραφείων της Γερμανίας DRV, Norbert Fiebig, στην Ημέρα Ταξιδιωτικών Γραφείων DRV, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου.

Στην ψηφιακή εκδήλωση, που είχε τίτλο"Fit for the future" συζητήθηκαν τα θέματα της ελκυστικότητας του ταξιδιωτικού γραφείου ως εργοδότη, οι δυνατότητες ψηφιοποίησης, καθώς και η προστασία του κλίματος και η βιωσιμότητα στις ταξιδιωτικές πωλήσεις.

Στην ενότητα "Εύρεση και διατήρηση ειδικευμένων εργαζομένων – Πώς μπορώ να κάνω το ταξιδιωτικό μου γραφείο κατάλληλο για νέα ταλέντα;" εξειδικευμένοι ομιλητές ανέλυσαν τις τακτικές των ταξιδιωτικών γραφείων για να εμπνεύσουν και να προσελκύσουν νέα ταλέντα. Επίσης, εμφανίστηκαν ταλέντα, που εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψαν την ταξιδιωτική βιομηχανία αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.

Οι άλλες ενότητες ήταν:

  • Ψηφιακά εργαλεία, AI και ChatGPT - Ευκαιρίες και προκλήσεις ψηφιοποίησης σε ταξιδιωτικά γραφεία
  • Βιωσιμότητα και ταξίδια – Ποιες είναι οι απαιτήσεις των πελατών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και πώς ένα ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να πουλήσει (περισσότερα) βιώσιμα ταξίδια διακοπών.
  • Βιωσιμότητα και προστασία του κλίματος. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα