Γιάννης Σέγκος: Η Κρήτη χρειάζεται ένα νέο τουριστικό μοντέλο που θα έχει διάρκεια όλο το χρόνο

11 May 2023, 10:39 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η Κρήτη χρειάζεται ένα νέο τουριστικό μοντέλο που θα έχει διάρκεια όλο το χρόνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην ανάγκη μετασχηματισμού του τουριστικού μοντέλου της Κρήτης με την ενίσχυση πρακτικών αειφορίας και βιωσιμότητας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, μιλώντας στο τουριστικό συνέδριο «Choose Crete» που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Ο κ.Σέγκος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Κρήτη γενικότερα και ο Δήμος Χερσονήσου ειδικότερα, μπορούν  με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά τους και τον μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό και φυσικό τους πλούτο, να συντελέσουν στη χάραξη μιας νέας στρατηγικής. Στις νέες προκλήσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος η εμπειρία διαμονής, η διασύνδεση του πολιτισμικού και  γαστρονομικού πλούτου του τόπου μας με τη φιλοξενία και την παροχή συνεχώς αναβαθμισμένων υπηρεσιών είναι κομβική».

«Ο τουρισμός δεν πρέπει να εξετάζεται μόνο ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης αλλά και ως μέσο ανάδειξης τοπικών πόρων και πολιτιστικών αγαθών», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, υπογραμμίζοντας: «Στόχος μας είναι η διαφοροποίηση και η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος συνολικά. Μέσω αυτής της στρατηγικής, και αξιοποιώντας τα ασύγκριτης ποιότητας αγροτικά μας προϊόντα, θα καταφέρουμε σταδιακά να διαμορφώσουμε ένα τουριστικό μοντέλο που θα έχει διάρκεια 365 ημέρες το χρόνο».  

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα