Mark Tanzer: Ο εθνικισμός είναι εχθρός του τουρισμού, να αναδείξουμε την αξία των ταξιδιών

05 Apr 2023, 10:05 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Ο εθνικισμός είναι εχθρός του τουρισμού, να αναδείξουμε την αξία των ταξιδιών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο εθνικισμός, που αυξάνεται παγκοσμίως, είναι εχθρός του τουρισμού, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA), Mark Tanzer, μιλώντας σε εκδήλωση, καλώντας την ταξιδιωτική βιομηχανία να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο.

Μιλώντας σε πάνελ στο  New Deal Europe Marketplace and Forum  που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στο Λονδίνο στις 28 Μαρτίου, ο κ.Tanzer προέτρεψε τη βιομηχανία να αναδείξει την αξία των ταξιδιών ως μέσο μετριασμού των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των χωρών καθώς αυξάνεται ο εθνικισμός

Όταν ρωτήθηκε εάν οι ταξιδιώτες έχουν λανθασμένη αντίληψη για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της ABTA είπε: Όλοι, φυσικά, θέλουμε να τελειώσει η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία για ανθρωπιστικούς λόγους. Είναι σαφές ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος υπάρχει πτώση της ζήτησης για διακοπές στις γειτονικές χώρες.

"Δυστυχώς", υπογράμμισε ο κ.Τanzer, "ο εθνικισμός είναι ένα αυξανόμενο ζήτημα παγκοσμίως που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας φόβο για τα ταξίδια. Δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας σε αυτό το γεγονός".

Ο τουρισμός και ο εθνικισμός δεν λειτουργούν καλά μαζί, είναι η θέση τους επικεφαλής της ΑΒΤΑ, ζητώντας η ταξιδιωτική βιομηχανία να κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει την αξία των ταξιδιών και της συνεργασίας, που επιφέρουν μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων που εργάζονται σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Μια τέτοια δράση, όπως τόνισε, είναι κρίσιμη για να μετριαστεί το φαινόμενο του εθνικισμού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα