WTTC | Τα ταξίδια και ο τουρισμός χρησιμοποιούν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου νερού

24 Mar 2023, 11:40 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

WTTC | Τα ταξίδια και ο τουρισμός χρησιμοποιούν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου νερού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Λιγότερο από το 1% του νερού, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, καταναλώνεται από τους τομείς του τουρισμού και των ταξιδιών, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Για την ακρίβεια, ο τουριστικός κλάδος χρησιμοποίησε μόλις το 0,6% της παγκόσμιας χρήσης νερού το 2021. Όταν ο τομέας βρισκόταν στο αποκορύφωμά του πριν από την πανδημία το 2019, το συνολικό αποτύπωμα νερού ήταν στο 0,9%- σταθερά κάτω από 1% επί της συνολικής παγκόσμιας κατανάλωσης.

Μεγάλο μέρος της χρήσης νερού του τομέα είναι έμμεση, μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού του, με τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων να αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της συνολικής κατανάλωσης νερού του τομέα τουρισμού και ταξιδιών.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος στην Ευρώπη και την Αφρική μείωσε την άμεση χρήση νερού μεταξύ του 2010 και 2019 κατά 8% και 6% αντίστοιχα.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη στην πρόσφατη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το νερό.

Η έρευνα καλύπτει 185 χώρες σε όλες τις περιοχές του πλανήτη και θα ενημερώνεται κάθε χρόνο με αναθεωρημένα στοιχεία.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Julia Simpson δήλωσε: «Αυτά τα πρωτοποριακά νέα δεδομένα αποκαλύπτουν την κατανάλωση νερού στον τομέα μας για πρώτη φορά, αποκαλύπτοντας ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός χρησιμοποιούν λιγότερο από το 1% του νερού που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, με τη συντριπτική πλειονότητα της χρήσης να προέρχεται από την εφοδιαστική αλυσίδα του κλάδου. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι, ενώ ο τομέας έχει αναπτυχθεί οικονομικά σε όλο τον κόσμο, η άμεση χρήση του νερού έχει μειωθεί".

Όπως είπε, τα αναλυτικά στοιχεία κατά χώρα θα επιτρέψουν τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τον τομέα τουρισμού για να μειώσουν περαιτέρω τη χρήση νερού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα