Ralph Schiller: FTI | Επιστρέφουν οι κρατήσεις στη γερμανική αγορά για τα μεσο-μακροπρόθεσμα ταξίδια

03 Mar 2023, 13:07 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

FTI | Επιστρέφουν οι κρατήσεις στη γερμανική αγορά για τα μεσο-μακροπρόθεσμα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Αίγυπτος, η Ισπανία με τις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες Νήσους, τα Ελληνικά Νησιά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα δημοφιλή στις κρατήσεις πακέτων διακοπών για το καλοκαίρι του γερμανικού τουριστικού οργανισμού FTI.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Ralph Schiller, μέχρι το σεισμό και οι προορισμοί στην τουρκική Ριβιέρα ήταν από τους αγαπημένους των Γερμανών. Η ζήτηση ήταν κάπως πιο συγκρατημένη μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, είπε. αλλά με βάση την εμπειρία, όπως τόνισε, εκτιμάται ότι το πάγωμα των κρατήσεων για την Τουρκία θα είναι προσωρινό.

Πολύ καλά κινούνται οι κρατήσεις για τους μακρινούς προορισμούς, όπως τόνισε ο Ralph Schiller, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά την πανδημία, καταγράφονται πολλές κρατήσεις για ταξίδια με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα και περιορίζονται οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ειδικά όταν πρόκειται για οργανωμένες εκδρομές.

Ο CEO του FTI βλέπει επίσης μια αυξανόμενη τάση για κρατήσεις υψηλότερης αξίας. Η οικογένεια καθώς και οι άγαμοι ταξιδιώτες ή τα ζευγάρια, όπως αναφέρει, συνεχίζουν να κάνουν κράτηση για διακοπές τεσσάρων έως πέντε αστέρων. Η τάση προς το all-inclusive catering, η οποία αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζεται επίσης, προσθέτει ο κ.Schiller. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα