Κώστας Σπηλιάδης: Γεύση Ελλάδας στο Ντουμπάι - Έλληνας σεφ ανοίγει το εστιατόριο της διάσημης αλυσίδας "Μilos" σε πολυτελές ξενοδοχείο

07 Feb 2023, 11:37 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Γεύση Ελλάδας στο Ντουμπάι - Έλληνας σεφ ανοίγει το εστιατόριο της διάσημης αλυσίδας "Μilos" σε πολυτελές ξενοδοχείο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια από τις καλύτερες αλυσίδες εστιατορίων στον κόσμο με Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα, η «estiatorio Milos», που ανήκει στον αναγνωρισμένο σεφ Κώστα Σπηλιάδη, πρόκειται να ανοίξει νέο εστιατόριο, αυτή την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στο νέο, υπερπολυτελές ξενοδοχείο Atlantis The Royal στο Ντουμπάι.

H αλυσίδα ιδρύθηκε στο Μόντρεαλ το 1979 και διαθέτει εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Λονδίνο που προσφέρουν την κομψή απλότητα ενός παραθαλάσσιου ελληνικού εστιατορίου.

Το «Milos» θα επιδιώξει να μεταφέρει μια αυθεντική Ελληνική αίσθηση στους πελάτες του στο Ντουμπάι, με παραδοσιακές αξίες της Μήλου όπως η φιλοξενία.

Όταν το Μήλος άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, στόχευε να καλωσορίσει τους επισκέπτες σε μια εμπειρία που αγκάλιαζε το φαγητό ως μια πράξη διαμοιρασμού.

Το Estiatorio Milos ιδρύθηκε γύρω από την ελληνική έννοια της φιλοξενίας προσφέροντας φροντίδα για όλους τους επισκέπτες με ζεστασιά και γενναιοδωρία. Ο κ. Σπηλιάδης οραματίστηκε κάθε επισκέπτης να βιώνει το αίσθημα της γενναιοδωρίας μέσα από τη κοινή φύση του φαγητού. Η προετοιμασία του ψαριού γίνεται με τον πιο λεπτό, απλούστερο και πιο γευστικό τρόπο, σύμφωνα με τη φύση και την έννοια της φιλοξενίας.

Η αγορά θαλασσινών βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των εστιατορίων «Milos» με τα πιο φρέσκα αλιεύματα από όλη τη Μεσόγειο. Οι επισκέπτες οδηγούνται στην αγορά και δημιουργούν τη δική τους γευστική εμπειρία επιλέγοντας το μενού τους με τη βοήθεια και την καθοδήγηση έμπειρων σεφ του Milos. Μπορούν επίσης να απολαύσουν «το ελαιόλαδο των αδελφών μου», ελληνικό θυμαρίσιο μέλι από το νησί των Κυθήρων, θαλασσινό αλάτι οικογενειακής παραγωγής και μια σειρά από φρέσκα φρούτα και λαχανικά που προέρχονται από Έλληνες συνεργάτες τα οποία καλλιεργούνται από γενιά σε γενιά.

Τα ενυπόγραφα πιάτα περιλαμβάνουν το Milos special, έναν πύργο από λεπτό, τραγανό τηγανητό κολοκύθι και φέτες μελιτζάνας πάνω από πλούσιο, σπιτικό τζατζίκι και ελληνικό τυρί σαγανάκι.

Στα Must είναι το ψητό χταπόδι και η ντοματοσαλάτα, που υπόσχονται να αποδώσουν γεύση από τη θάλασσα και την Ελλάδα όπως κανένα άλλο πιάτο.

Ο εντυπωσιακός αστακός, είναι ένα αγαπημένο κλασικό πιάτο με πινελιές του «Milos», ενώ μια επιτραπέζια εντυπωσιακή εμφάνιση είναι ολόκληρο το σασίμι ψαριού, όπου οι επισκέπτες επιλέγοντας το δικό τους φρέσκο ​​ψάρι από την «Ψαραγορά», για να ετοιμαστεί ως σασίμι, σεβίτσε ή ταρτάρ.

Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν από τη συλλογή με περισσότερα από 300 μπουκάλια κρασιού.

Ο κ. Κώστας Σπηλιάδης δήλωσε: «Η Μέση Ανατολή, συγκεκριμένα το Ντουμπάι, βρίσκεται στα ραντάρ μας εδώ και αρκετό καιρό. Το Ντουμπάι έχει γίνει ένας κορυφαίος προορισμός μαγειρικής και φιλοξενίας, με τους πιο ταλαντούχους σεφ του κόσμου και γνωστές μάρκες που εκπροσωπούνται. Το Atlantis The Royal είναι ένας ιδανικός συνεργάτης στις προσπάθειές μας να παρουσιάσουμε στον κόσμο στην ελληνική κουζίνα, αναδεικνύοντας τα πιο εκλεκτά υλικά και κλασικές παρασκευές. Είμαι ενθουσιασμένος που ανοίγω τις πόρτες και βάζω το Ντουμπάι να δοκιμάσει τις γεύσεις της Ελλάδας».

Ο Κώστας Σπηλιάδης, ιδρυτής του estiatorio Milos, έφτασε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1966 από την γενέτειρά του, την Πάτρα. Το 1979 άνοιξε το πρώτο εστιατόριο «Μilos» στο Μόντρεαλ. Το εστιατόριο έγινε γρήγορα ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς στην πόλη για φαγητό, εισάγοντας νέες γεύσεις και γαστρονομικές εμπειρίες.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του στο Μόντρεαλ, το 1997 ακολούθησε η Νέα Υόρκη, όπου συνεργάστηκε απευθείας με ομάδα Ελλήνων ψαράδων από το νησί των Κυθήρων οι οποίοι παρέδιδαν τη ψαριά τους τα μεσάνυχτα για να παρέχουν τα πιο φρέσκα προϊόντα στους επισκέπτες.

Το όραμα του κ. Σπηλιάδη έκανε τον κύκλο του όταν, το 2004, άνοιξε εστιατόριο «Milos» και στην Αθήνα, παράλληλα με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα, και έπειτα το 2010 στο Λας Βέγκας, το 2012 στο Μαϊάμι και το 2015 στο Λονδίνο.

Νέο εστιατόριο «Milos» θα ανοίξει επίσης στη Νέα Υόρκη, το δεύτερο στην περιοχή, τον Μάρτιο του 2019, στο πλαίσιο του έργου Hudson Yards στη δυτική πλευρά του Μανχάταν.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα