Willie Walsh: IATA | Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν εμποδίζουν την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών

06 Feb 2023, 17:59 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

IATA | Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν εμποδίζουν την  εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία έφτασε στο 77% των επιδόσεων του 2019 τον Δεκέμβριο και σχεδόν το 69% της κίνησης πριν από την πανδημία για ολόκληρο το 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η διεθνής κίνηση έφτασε στο 75% των επιπέδων του Δεκεμβρίου 2019 στα τέλη του περασμένου έτους και για ολόκληρο το 2022 έφτασε στο 62% του 2019. Η κίνηση εσωτερικού έφτασε το 80% του Δεκεμβρίου 2019 τον Δεκέμβριο του 2022 και ήταν μόλις 0,3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη στο σύνολο του έτους.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες είδαν τα έσοδά τους να διπλασιάζονται σε ετήσια βάση πέρυσι, παρά το γεγονός ότι η χωρητικότητα αυξήθηκε σημαντικά κατά τα δύο τρίτα από το 2021.

Ωστόσο, τα έσοδα των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων το 2022 παρέμειναν μειωμένα κατά 22% σε σχέση με το 2019 και η συνολική χωρητικότητα κατά 18%.

Ο γενικός διευθυντής της IΑΤΑ Willie Walsh, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, τόνισε η δυναμική του 2022 αναμένεται να συνεχιστεί παρά τις υπερβολικές αντιδράσεις ορισμένων κυβερνήσεων στο άνοιγμα της Κίνας. "Είναι ζωτικής σημασίας οι κυβερνήσεις να μάθουν το μάθημα ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και το κλείσιμο των συνόρων έχουν μικρό θετικό αντίκτυπο όσον αφορά την επιβράδυνση της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών", είπε, καταλήγοντας:

«Ωστόσο, έχουν τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές και τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων, καθώς και στην παγκόσμια οικονομία».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα