Ευανθία Γαλάνη: Mια Ελληνίδα που διαπρέπει στις ΗΠΑ, επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

03 Feb 2023, 14:06 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Mια Ελληνίδα που διαπρέπει στις ΗΠΑ, επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναγορευθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου η Ευανθία Γαλάνη, καθηγήτρια Ογκολογίας, Γονιδιακής Θεραπείας και Μοριακής Ιατρικής, της Mayo Clinic στο Rochester, Minnesota,  των ΗΠΑ.

Η καθηγήτρια Ευανθία Γαλάνη είναι αριστούχος απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα Παθολογίας και εν συνεχεία Αιματολογίας-Ογκολογίας στη Mayo Clinic, Rochester και το 1998 διορίσθηκε Διευθύντρια Ογκολογίας. Το 2008 έγινε τακτική καθηγήτρια Ογκολογίας στη Mayo Clinic και στη συνέχεια ετιμήθη με το Sandra J. Schultze Professorship. Το 2009 εξελέγη Διευθύντρια του Τμήματος Μοριακής Ιατρικής της Mayo Clinic και έγινε επί κεφαλής του προγράμματος γονιδιακής θεραπείας και ιοθεραπείας του καρκίνου και σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Το 2013 εξελέγη πρόεδρος της πολυκεντρικής ομάδας νευρο-ογκολογίας Alliance for Clinical Trials in Oncology, ενός οργανισμού που αποτελείται από 160 Πανεπιστήμια και περισσότερες από 800 ογκολογικές κλινικές στις ΗΠΑ. Το 2015 εξελέγη πρόεδρος της ερευνητικής ομάδας του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ για την έρευνα του γλοιοβλαστώματος. Το 2019 εξελέγη Πρύτανις της Mayo Clinic και το 2020 ετιμήθη με τον τίτλο της διακεκριμένης ερευνήτριας της Mayo Clinic.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα