Ανδρέας Μανδρίνος : Επιτακτική ανάγκη για ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού

19 Jan 2023, 12:55 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Επιτακτική ανάγκη για ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού και στη συνέχεια της εφαρμογής του με μια στοχευμένη προβολή βασισμένη σε μια σύγχρονη τεχνοκρατική μελέτη προώθησης του για την προσέλκυση νέων αγορών επανέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Μανδρίνος κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “MonAsty” χθες το μεσημέρι, παρουσία πολλών ιδιοκτητών και διευθυντικών στελεχών των μελών της, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας και τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Η ευθύνη υλοποίησης αυτού του σχεδίου περνάει πλέον στην τοπική αυτοδιοίκηση· στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τόνισε ο κ.Μανδρίνος, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα για την ξεκάθαρη βούλησή του να υλοποιηθεί το σχέδιο, καθώς και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την καθοριστική παρέμβασή του.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ αναφέρθηκε στο έντονο πρόβλημα της εύρεσης πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, κάτι το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους οδικούς τουρίστες της Θεσσαλονίκης.

O κ. Μανδρίνος τόνισε επίσης τη βελτίωση που έχει επέλθει - με την πολύτιμη αρωγή του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη – στις συνθήκες λειτουργίας των συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες προβλέπεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα ακόμη σημαντικό κονδύλι για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, ο κ. Μανδρίνος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις λειτουργούν με καθεστώς Sales and Lease back και κινδυνεύουν πλέον άμεσα με καταγγελία των μισθώσεών τους και στο οποίο, παρά τη δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη κατά την περσινή ΔΕΘ για άμεση επίλυσή του, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δώσει λύση.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας επεσήμανε ότι το 2022 ήταν μία χρονιά που αν και ξεκίνησε με πολύ χαμηλά νούμερα, κατά την πορεία αποδείχθηκε εξαιρετικά καλή με αποκορύφωμα την πρωτοφανή κίνηση κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο αυτή η κίνηση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανέδειξε ακόμη περισσότερο τις παθογένειες της πόλης με κυριότερη την ηχορύπανση του κέντρου της Θεσσαλονίκης από τα νυχτερινά μαγαζιά. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι πελάτες των ξενοδοχείων του κέντρου δεν μπορούσαν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα και επεσήμανε ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για την επίλυσή του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, ώστε όσοι επισκέπτονται την πόλη να μένουν ευχαριστημένοι από την εικόνα της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου σε θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξήρε την προσπάθεια της ΕΞΘ για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου κυρία Μαρία Καραγιάννη, οι οποίοι στον από κοινού χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν αναλυτικά στις δράσεις του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης αλλά και την άψογη συνεργασία του Δήμου με την ΕΞΘ για την επικείμενη υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης 

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων κ. Πάρις Μπίλλιας προέβη σε απολογισμό των έργων που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην περιοχή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η επικεφαλής του γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού κυρία Μαρία Αντωνίου, η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό, η Διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κυρία Αικατερίνη Ματθαίου, η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Περσεφόνη Τρίχα, ο Προϊστάμενος της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λάμπρος Τούμπας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Πρόεδρος του TCB κ. Γιάννης Ασλάνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Βύρων Θεολόγης, η Airline Marketing & Development Manager της Fraport Greece κυρία Κατερίνα Πολλάτου, η κυρία Κική Κολάτσκου εκπρόσωπος της Air Serbia, ο πρώην προϊστάμενος του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Γκουντάντσης κ.α. 

Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τη διεύθυνση του ξενοδοχείου MonAsty για την εξαιρετική φιλοξενία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα