Μάικλ Ο’ Λίρι: Το ασυνήθιστο είναι ότι αυτή τη φορά μπαίνουμε σε ύφεση με πλήρη απασχόληση

09 Nov 2022, 11:13 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Το ασυνήθιστο είναι ότι αυτή τη φορά μπαίνουμε σε ύφεση με πλήρη απασχόληση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έντονη ανάπτυξη σε περιβάλλον ύφεσης προβλέπει για τη Ryanair ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο' Λίρι.    

Με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου, που επανέφεραν την εταιρεία στα κέρδη, ο Μάικλ Ο' Λίρι δήλωσε στο  Bloomberg TV: «Η ζήτηση για τα Χριστούγεννα φαίνεται πολύ ενισχυμένη, οι κρατήσεις για το επόμενο Πάσχα και το επόμενο καλοκαίρι φαίνεται να κινούνται πολύ δυνατά....Αυτό που είναι ασυνήθιστο είναι ότι αυτή τη φορά νομίζω ότι μπαίνουμε σε ύφεση με πλήρη απασχόληση. Οι καταναλωτές δεν θα σταματήσουν να πετούν και να ταξιδεύουν, αλλά μάλλον θα γίνουν πιο ευαίσθητοι στις τιμές».       

Μιλώντας εξάλλου στο ραδιόφωνο του BBC είπε:

«Η δυναμική της ανάκαμψης αυτό το καλοκαίρι μας εξέπληξε. Βλέπουμε αυτή την τεράστια ζήτηση για ταξίδια. Πιστεύαμε ότι θα χαλαρώσει τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο καθώς φτάσαμε στον χειμώνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις γι αυτό».

Η αεροπορική εταιρεία είχε κέρδη 1,37 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο, έναντι ζημιών 48 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα τριπλασιάστηκαν στα 6,6 δισ. ευρώ, καθώς μετέφερε 95,1 εκατ. επιβάτες, έναντι 39,1 εκατ. πέρυσι. Tο ποσοστό πληρότητας στις πτήσεις της έφτασε το 94% έναντι 79% τον αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Η Ryanair ανέφερε ότι αναμένει κέρδη για ολόκληρο το έτος μεταξύ 1,0 και 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφέρει 10% περισσότερες θέσεις αυτόν τον χειμώνα από ό,τι πριν από την περίοδο του Covid, ενώ οι περισσότεροι ανταγωνιστές της μειώνουν τη χωρητικότητα κατά 20%

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα