Norbert Fiebig: Το 2023 οι Γερμανοί θα "λεηλατήσουν" τις αποταμιεύσεις τους για να κάνουν διακοπές

31 Oct 2022, 10:17 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Το 2023 οι Γερμανοί θα "λεηλατήσουν" τις αποταμιεύσεις τους για να κάνουν διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 2023 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά για τον τουρισμό, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων, DRV, Norbert Fiebig. Όπως είπε, ναι μεν οι Γερμανοί είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στα ταξίδια, όμως, δεν μπορεί να εκτιμηθεί πώς θα αντιδράσουν στην άνοδο των τιμών της ενέργειας και την ακρίβεια, λόγω του πληθωρισμού, που καλπάζει.

Πώς θα αντιδράσουν τα νοικοκυριά όταν λάβουν τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο; αναρωτήθηκε ο κ. Fiebig. Οι Γερμανοί θα έχουν ακόμα αρκετά χρήματα στο πορτοφόλι τους; Και σε τι θα τα ξοδέψουν;

Ο ίδιος εκτιμά ότι αρκετοί συμπολίτες του θα "λεηλατήσουν" στις αποταμιεύσεις τους. Ίσως οι Γερμανοί πολίτες να περιποιηθούν τον εαυτό τους λίγο περισσότερο πριν ο πληθωρισμός ροκανίσει τις οικονομίες τους, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του DRV, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει λάβει ένα καλό μέτρο με το φρένο στην τιμή της ενέργειας. Είναι ένα κατάλληλο μέσο για να απελευθερώσει τους καταναλωτές από την πίεση, είπε, αλλά παραπονέθηκε ότι η εφαρμογή του μέτρου κινείται πολύ αργά.

Ο κ.Fiebig χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι έχουν αρθεί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι αυτή η απόφαση δεν πρέπει να αλλάξει γιατί, διαφορετικά, θα "γλιστράμε" από τη μια κρίση στην άλλη.

Σύμφωνα με μια τρέχουσα έρευνα της DRV, το 80% των Γερμανών θέλουν οπωσδήποτε να ταξιδέψουν. Αλλά η χρονιά δεν μπορεί να προεξοφληθεί ότι θα είναι σίγουρα επιτυχημένη, προειδοποίησε ο Norbert Fiebig.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα