Ralph Schiller: Πιο κοντά στην αναχώρηση οι κρατήσεις το 2023 στη γερμανική αγορά, εκτιμά ο CEO του FTI

14 Oct 2022, 10:31 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Πιο κοντά στην αναχώρηση οι κρατήσεις το 2023 στη γερμανική αγορά, εκτιμά ο CEO του FTI

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο δεν θα δούμε έκρηξη κρατήσεων όπως παλιά, εκτιμά ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού οργανισμού FTI, Ralph Schiller. Μιλώντας στο συνέδριο της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων, DRV, ο CEO του FTI απέδωσε αυτή την εκτίμηση στη φθίνουσα αγοραστική δύναμη των Γερμανών σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών σε όλο το ταξιδιωτικό πακέτο, την ενεργειακή κρίση, την αδυναμία του ευρώ και το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητα που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, πριν από τον κορωνοϊό, κατά μέσο όρο οι κρατήσεις γίνονταν περίπου 20 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού. Αυτό, όμως, δεν θα συμβεί τη νέα χρονιά.

Πάντως, μέχρι τώρα, όπως είπε στο συνέδριο ο Mark Tantz, Επικεφαλής Πωλήσεων στην DER Touristik, ένας συγκριτικά μεγάλος αριθμός κρατήσεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί χάρη στα ευέλικτα προγράμματα που προσφέρονται και τα οποία εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση.

Παρά το δυσμενές κλίμα, ο Ralph Schiller έσπευσε να εκφράσει την αισιοδοξία του για το 2023, τονίζοντας:

«Μετά την πλήρη στάση των ταξιδιών κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, στην πραγματικότητα δεν φοβόμαστε τίποτα πια. Ακόμη και η χειρότερη οικονομική κρίση δεν έχει τόσο δραματικές συνέπειες».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα