Γρηγόρης Τάσιος: Ξενοδοχεία | Αύξηση 10% στα συμβόλαια του 2023 με τους τουρ οπερέιτορ, που δεν καλύπτει το κόστος

07 Sep 2022, 10:39 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Ξενοδοχεία | Αύξηση 10% στα συμβόλαια του 2023 με τους τουρ οπερέιτορ, που δεν καλύπτει το κόστος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Τίποτε δεν έδειχνε στις αρχές του έτους πως θα είχαμε μια τόσο καλή σεζόν το 2022. Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και για το 2023, φέτος. Μαζέψαμε τα κομμάτια μας από τις προηγούμενες πανδημικές χρονιές που ήταν δύσκολες» δήλωσε στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σε ερώτηση για τις αγορές που πήγαν καλά, τόνισε πως οι αφίξεις από τις περισσότερες κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα ενώ το κενό από τη Ρωσική και την Ουκρανική έχει καλυφθεί.

Σε ερώτηση για τη σεζόν του 2023, τόνισε πως στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τους τουριστικούς πράκτορες, έχει δοθεί αύξηση 10% που όμως δεν αρκεί για την κάλυψη του κόστους.

«Ο τουρισμός μεταβάλλεται και δεν μπορούμε από τώρα να ξέρουμε τίποτε για την έκβαση της επόμενης σεζόν . Είναι πολλά τα θέματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους πολίτες. Το κλίμα μάς κάνει να είμαστε συγκρατημένοι», είπε ο κ. Τάσιος.

Σε ερώτηση για το τι αφήνει η φετινή σεζόν για τους Έλληνες ξενοδόχους, ο κ. Τάσιος δήλωσε:
«Δεν αφήνει κάτι για το λειτουργικό κέρδος. Αφήνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα για το πώς διαχειριστήκαμε την πανδημία και πως η χώρα έχει γίνει viral τουριστικό προϊόν. Αφήνει όμως και σαφέστατα μηνύματα και για την Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) Α και Β βαθμού, για ενίσχυση των υποδομών. Το βλέπουμε αυτό στο Νότιο Αιγαίο αλλά ομιλώ για όλη την Ελλάδα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Πρέπει σε συνενόηση με τις 13 περιφέρειες της χώρας τι μπορεί να γίνει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση των υποδομών των λιμένων, ειδικά στα νησιά και σε άλλους τομείς. Τα προβλήματα είναι εδώ να μην τα κουκουλώνουμε και η ΤΑ πρέπει να κάνει έργα για την ενίσχυση των βασικών υποδομών που έχουμε. Δεν πάει άλλο. Αυτός είναι ο στόχος της ΠΟΞ για τα επόμενα δύο χρόνια».

Πηγή: rodiaki.gr

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα