Michael O'Leary: Ryanair | Aνεβάζει ταχύτητες ανάπτυξης σε καιρούς ύφεσης - "Όλοι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν αλλά με low cost"

31 Aug 2022, 11:27 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ryanair | Aνεβάζει ταχύτητες ανάπτυξης σε καιρούς ύφεσης - "Όλοι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν αλλά με low cost"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Ryanair θα αναπτυχθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς σε περίπτωση οικονομικής ύφεσης στο Ην. Βασίλειο, δήλωσε ο διευθυντής του αερομεταφορέα, Michael O'Leary, μιλώντας στο BBC, καθώς, όπως εκτιμά, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν κατά την περίοδο της ύφεσης επιλέγοντας αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair.

Η εταιρία ανακοίνωσε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματά της για αυτό το χειμώνα από και προς το Ην. Βασίλειο, και ο κ. O'Leary αιτιολόγησε τη διεύρυνση του προγράμματος ως αποτέλεσμα της μείωσης χωρητικότητας στην οποία προέβησαν ανταγωνίστριες εταιρίες όπως η British Airways.

Παρότι αναγνώρισε ότι η ύφεση θα είναι μια ανησυχία από πλευράς των επιβατών και ότι ο υψηλός πληθωρισμός αποτελεί κίνδυνο, προέβλεψε ότι η Ryanair θα αναπτυχθεί με πολύ ισχυρούς ρυθμούς αυτό το χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε ότι η οικονομία του Ην. Βασιλείου θα περάσει σε ύφεση αργότερα μέσα στο 2022. Αυτό συμβαίνει όταν η οικονομία συρρικνώνεται για συνεχόμενες περιόδους δύο-τριών μηνών.

Σύμφωνα με τον  κ. O'Leary, «μια μεγάλη ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο ή μια ενεργειακή κρίση σίγουρα θα επηρεάσει τη συνολική ζήτηση, αλλά μέσα σε αυτήν -όπως συνέβη στις τελευταίες τέσσερις ή πέντε υφέσεις- βλέπεις ανθρώπους να αποφεύγουν αεροπορικές εταιρείες υψηλών ναύλων όπως η BA και η Easyjet και να προτιμούν εταιρίες χαμηλών ναύλων όπως η Ryanair».

Όπως δήλωση, η Ryanair θα είναι σε θέση να διατηρήσει τους ναύλους της χαμηλότερα από άλλες αεροπορικές εταιρίες λόγω της στρατηγικής καυσίμων, κατά την οποία μια αεροπορική εταιρία προβαίνει σε συμφωνία για την αγορά καυσίμων  στο μέλλον σε προκαθορισμένη τιμή.

Επανέλαβε ωστόσο πρόσφατες δηλώσεις του ότι τα πολύ φθηνά εισιτήρια των 10 ευρώ θα εξαφανιστούν από την αγορά στο κοντινό μέλλον, καθώς το αυξημένο κόστος καυσίμων σπρώχνει προς τα επάνω το μέσο ναύλο από 40 ευρώ πέρυσι στα 50 ευρώ για την ερχόμενη πενταετία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα