Βασίλης Κικίλιας: Καμπάνια τον Σεπτέμβριο για την προσέλκυση συνταξιούχων το χειμώνα από τη Βόρεια Ευρώπη

26 Jul 2022, 16:22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Καμπάνια τον Σεπτέμβριο για την προσέλκυση συνταξιούχων το χειμώνα από τη Βόρεια Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πρόσκληση στους συνταξιούχους της βόρειας Ευρώπης να περάσουν τους χειμερινούς μήνες στην Ελλάδα, λόγω της ενεργειακής κρίσης, θα απευθύνει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Προς τούτο, τον Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα πραγματοποιήσει σχετικό ταξίδι στη Γερμανία.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο κ.Κικίλιας είπε σχετικά:

«Η λογική είναι η εξής: Καλούμε στην Ελλάδα τους συνταξιούχους της βόρειας Ευρώπης (γιατί οι υπόλοιποι εργάζονται, πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο), τους Γερμανούς, τους Ελβετούς, τους Αυστριακούς, τους Σκανδιναβούς και τους δίνουμε τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσουμε εδώ στη χώρα μας τους χειμερινούς μήνες, καθώς, λόγω της ενεργειακής κρίσης, τους συμφέρει να περάσουν το χειμώνα τους στην Ελλάδα.

Ήδη μιλήσαμε με τις επαγγελματικές ενώσεις και τους ξενοδόχους σε περιοχές, όπως για παράδειγμα η Κρήτη. Το δέχονται και το υποστηρίζουν. Επίσης είμαστε σε συνεννοήσεις με τους μεγάλους tour operators της Γερμανίας, την TUI και την Intertouristik και είχα την τιμή να φιλοξενήσω στο Υπουργείο Τουρισμού τον Γερμανό Πρέσβη.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψουμε στη Γερμανία, με ειδική καμπάνια και ένα road show γι΄ αυτό ακριβώς, τη δυνατότητα να επιμηκύνουμε κι άλλο την τουριστική περίοδο για τους Βορειοευρωπαίους στην Ελλάδα».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα