Μάικλ Ο' Λίρι: Αυξήσεις για μια 5ετία στα αεροπορικά εισιτήρια βλέπει ο CEO της Ryanair

02 Jul 2022, 20:51 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Αυξήσεις για μια 5ετία στα αεροπορικά εισιτήρια βλέπει ο CEO της Ryanair

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια πενταετία αυξήσεων στις τιμές των αεροπορικών ναύλων, βλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, καθώς, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στους Financial Times. οι ναύλοι είναι «πολύ φθηνοί» και θα πρέπει να αυξηθούν για να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι αεροπορικές εταιρείες.

Η Ryanair, υπό τον O'Leary, πρωτοστάτησε στις αερομεταφορές χαμηλού κόστους, κάνοντας τα αεροπορικά ταξίδια προσβάσιμα σε εκατομμύρια επιβάτες, ασκώντας παράλληλα πίεση στα περιθώρια κέρδους των εταιρειών με τις τακτικές πτήσεις. Τώρα, όμως η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και οι υψηλότερες περιβαλλοντικές χρεώσεις θα ωθήσουν το κόστος ενός μέσου εισιτηρίου της Ryanair μεταξύ 50 και 60 ευρώ από 40 ευρώ, είπε στην εφημερίδα ο Μάικλ Ο' Λίρι.

Έβγαλα πολλά χρήματα, κάνοντας το αυτό, είπε στους FT. αλλά τώρα, υπό τις νέες συνθήκες, δεν πιστεύω ότι τα αεροπορικά ταξίδια είναι βιώσιμα μεσοπρόθεσμα με μέσο ναύλο 40 ευρώ. 

Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλές επειδή θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρι να απεξαρτητοποιηθούμε  από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, είπε. 

Το κόστος καυσίμων της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας θα είναι σταθερό τουλάχιστον για το υπόλοιπο του έτους, επειδή είχε αντισταθμίσει (hedging) το μεγαλύτερο μέρος των μελλοντικών καυσίμων της με συμβόλαια στα 65 δολάρια το βαρέλι, είπε. Η τιμή ενός βαρελιού αργού κυμαίνεται τώρα κοντά στα 110 δολάρια το βαρέλι. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα