Sebastian Ebel: Νέος CEO στην TUI από την 1η Οκτωβρίου ο Sebastian Ebel

24 Jun 2022, 12:07 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Νέος CEO στην TUI από την 1η Οκτωβρίου ο Sebastian Ebel

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο σημερινός Οικονομικός Διευθυντής της TUI, Sebastian Ebel, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI. Θα διαδεχθεί τον Fritz Joussen, ο οποίος, μετά από περίπου δέκα χρόνια στο τιμόνι του τουριστικού ομίλου, σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του στο τέλος του οικονομικού έτους. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή πρότεινε στο Εποπτικό Συμβούλιο της TUI AG να διοριστεί διευθύνων σύμβουλος ο Sebastian Ebel από την 1η Οκτωβρίου. Αρχικά θα κρατήσει αυτό το αξίωμα για τρία χρόνια.

Τώρα που τελείωσε η κρίση, με την αναδιάρθρωση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη διάσωση της TUI μέσα στο δύσκολο περιβάλλον, που διαμόρφωσαν οι συνθήκες της πανδημίας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή στην κορυφή της TUI, δήλωσε ο Joussen.

Ο Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της TUI AG, απέδωσε τα εύσημα στον κ. Joussen γι αυτό το κατόρθωμα, που διατηρεί την TUI στην κορυφή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο νέος CEO, Sebastian Ebel, έχοντας έντονο επιχειρηματικό πνεύμα, είναι έτοιμος για την επανεκκίνηση του ομίλου στη νέα εποχή μετά την πανδημία. Η ενίσχυση του ισολογισμού και η κερδοφόρα ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τόνισε ο Zetsche.

Ο Mathias Kiep θα διαδεχθεί τον Sebastian Ebel ως οικονομικός διευθυντής. Διετέλεσε στη θέση του Διευθυντή Ελέγχου, Εταιρικών, Οικονομικών και Επενδυτικών Σχέσεων. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα τον προτείνει στο Εποπτικό Συμβούλιο για περίοδο διορισμού τριών ετών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα