Γιώργος Βερνίκος: Καλή χρονιά για τον τουρισμό το 2022 παρά τις δυσκολίες που υφίστανται οι επιχειρήσεις

22 May 2022, 10:56 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Καλή χρονιά για τον τουρισμό το 2022 παρά τις δυσκολίες που υφίστανται οι επιχειρήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καλή χρονιά θα είναι το 2022 για τον ελληνικό τουρισμό , σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, παρά τις δυσκολίες που συνεχίζουν να υφίστανται για τις επιχειρήσεις του τομέα όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Βερνίκος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»

Σύμφωνα με τον κ. Βερνίκο: "Η έντονη ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει έπειτα από μία μακρά περίοδο περιοριστικών μέτρων, δημιουργεί τις ικανές προϋποθέσεις για την ανάκτηση ακόμη μεγαλύτερου μέρους των απωλειών σε σχέση με τη χρονιά - ρεκόρ του 2019. Το έγκαιρο άνοιγμα της αγοράς και η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων, είναι ενθαρρυντικά βήματα για τη συνέχεια. Οι μεγάλοι Τοur Operators έχουν ενισχύσει τα προγράμματά τους για τη χώρα, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα, σε ότι αφορά τον οδικό τουρισμό και τους κλάδους του γιώτινγκ και της κρουαζιέρας".

Kατά τον κ. Βερνίκο, η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, έχει τη δυνατότητα να μπει σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης, σε ένα νέο δημιουργικό κύκλο ανάπτυξης και ο τουρισμός, σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια, μπορεί και πρέπει να είναι πρωταγωνιστής.

Επίσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

"Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε για τον τουρισμό, η συμβολή του διεθνούς Προγράμματος Γαλάζια Σημαία, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρόκειται για το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη,  το οποίο συμπληρώνει 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα. Το διεθνές Πρόγραμμα Θαλάσσια Σημαία συνδέεται ευθέως με τη μετάβαση του Τουρισμού σε βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ".  Kαι πρόσθεσε λέγοντας: "Ειδικά τη φετινή χρονιά που το τουριστικό ρεύμα θα είναι αυξημένο, έχει ιδιαίτερη σημασία να προφυλάξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και οι προσφερόμενες υπηρεσίες να ικανοποιούν τη σχέση ποιότητας και τιμής.

Το προϊόν «Ήλιος – Θάλασσα» είναι ιδιαίτερα ισχυρό για την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι επαρκές αν δεν συνδυάζεται με καθαρές και οργανωμένες παραλίες, αίσθημα ασφάλειας, προστασία του φυσικού πλούτου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η σημαντική αύξηση του αριθμού των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών είναι ένα θετικό δείγμα και εύχομαι η ανοδική αυτή πορεία να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια".

 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα