Γιάννης Ρέτσος: Οι επαγγελματίες να διαφυλάξουμε το προϊόν μας από κακές πρακτικές

18 May 2022, 16:05 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Οι επαγγελματίες να διαφυλάξουμε το προϊόν μας από κακές πρακτικές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στη φετινή δύσκολη συγκυρία, μεγάλης όμως ζήτησης, οφείλουμε οι επαγγελματίες να διαφυλάξουμε το προϊόν μας από κακές πρακτικές, ενώ το κράτος οφείλει να ελέγχει, να προστατεύει τον ανταγωνισμό και να προχωρά σε καινοτόμες δράσεις στον τομέα εργασίας.

Το σημείο αυτό από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σήμερα ανέδειξε στο μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ο κ.Ρέτσος τόνισε ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που έχει ζήτηση, επομένως, ο τουρισμός δεν μπορεί να το απορρίψει, χρειάζεται, όμως, ρύθμιση.

Η άναρχη ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας εκτός από στρέβλωση του ανταγωνισμού, μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, προσθέτοντας:

«Καταλαβαίνουμε τον λόγο που οι κυβερνήσεις δεν ήθελαν να πειράξουν το συγκεκριμένο ζήτημα κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης, ήταν καθαρά πολιτικο-κοινωνικό. Ημασταν σε μια δεκαετία μνημονίων, υπερφορολόγησης και υπήρχε μία δυνατότητα στον μέσο Έλληνα μισθώνοντας ένα διαμέρισμα να έχει ένα έξτρα εισόδημα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να φτάνουμε σε μια κατάσταση σε όλες τις περιοχές της χώρας να εμφανίζονται επιχειρήσεις και να αγοράζουν ολόκληρα κτίρια, να τα μετασκευάζουν σε ξενοδοχεία με πλήρη παροχή υπηρεσιών και να διατυμπανίζουν ότι ενισχύουν τον θεσμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι πέρα από κοροϊδία στους τουριστικούς επιχειρηματίες, που ζουν σε ένα καθεστώς πλήρους ελέγχου, πάρα πολύ μεγάλη ζημιά για την κυβέρνηση και την οικονομία. Έχουμε ένα καθεστώς που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και είμαστε 100% απέναντι και θα το πολεμήσουμε όσο μπορούμε».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα