Fritz Joussen: Οι κρατήσεις της TUI θα φτάσουν το 2022 τα επίπεδα του 2019 - Κέρδη ξανά μετά από τη διετία της κρίσης

11 May 2022, 11:41 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Οι κρατήσεις της TUI θα φτάσουν το 2022 τα επίπεδα του 2019 - Κέρδη ξανά μετά από τη διετία της κρίσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα δυνατό καλοκαίρι, που θα την επαναφέρει στην κερδοφορία μετά από δύο χρόνια κρίσης, περιμένει το 2022 η TUI. Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας μέχρι τώρα, στην οποία κατέθεσε και τις εκτιμήσεις του για τη χρονιά.

Η υψηλή ζήτηση και η πολύ καλή επιχειρηματική ανάπτυξη επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας: Το 2022 θα είναι μια καλή οικονομικά χρονιά για μας, είπε χαρακτηριστικά ο CEO της TUI, τονίζοντας ότι η περίοδος του Πάσχα ήταν εξαιρετικά καλή και αποτελεί τον πρώτο σημαντικό δείκτη για την εξέλιξη της χρονιάς.

Mε την TUI  έχουν ήδη ταξιδέψει 1,9 εκατ. τουρίστες, 10 φορές περισσότεροι από την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 2,1 δισ.ευρώ, 9 φορές περισσότερα από πέρυσι την ίδια εποχή. Η συνήθης εποχική ζημιά (μείον 330 εκατ. ευρώ) ήταν σχεδόν στο μισό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όπως είπε ο Fritz Joussen, οι χωρητικότητες στο πρόγραμμα του Ομίλου έφτασαν στα επίπεδα του 2019. Όμως, επί του παρόντος ο όγκος των θερινών κρατήσεων βρίσκεται στο επίπεδο του 85% του 2019. Η εκτίμηση, πάντως, είναι ότι τελικά οι κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022 θα φτάσουν στα επίπεδα του 2019.

Ειδικά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, οι νέες κρατήσεις ήταν πάνω από την αντίστοιχη περίοδο για το καλοκαίρι του 2019. Όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες, η ιδιαίτερη δυναμική συνεχίζεται κυρίως στην TUI Γερμανίας και στην TUI Ολλανδίας. Και οι δύο αγορές σημείωσαν διψήφια αύξηση στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 τον Απρίλιο, πάνω από τις κρατήσεις τον Απρίλιο του 2019 για το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς. Όσον αφορά τη συνολική εξέλιξη των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022, η TUI UK συνεχίζει να πρωτοστατεί,

Η επιτελική ομάδα της TUI διαπιστώνει ότι και φέτος οι τουρίστες κάνουν κράτηση κοντά στην ημερομηνία του ταξιδιού, ενώ φαίνεται καθαρά η διάθεση να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τα ταξίδια τους. Οι μέσες τιμές για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν αυξηθεί κατά 20%.

Οι δραστηριότητες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TUI, που καταγράφει και τις επιδόσεις στα διάφορα επιχειρηματικά τμήματα του ομίλου, στο TUI Musement, το δεύτερο τρίμηνο του 2022,πωλήθηκαν σχεδόν 700.000 εκδρομές, δραστηριότητες και περιηγήσεις, δέκα φορές περισσότερες από ό,τι το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο πέρυσι.

Όπως τονίζεται, το TUI Musement πρόκειται να γίνει η κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα για εκδρομές, περιηγήσεις και δραστηριότητες, γι' αυτό οι αποκλειστικές προσφορές επεκτείνονται συνεχώς. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα