Δημήτρης Καραλής: Στην Καλαμάτα ο πρέσβης του Ισραήλ - Ευοίωνες προοπτικές για την αύξηση των Ισραηλινών τουριστών

09 Feb 2022, 09:36 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Στην Καλαμάτα ο πρέσβης του Ισραήλ - Ευοίωνες προοπτικές για την αύξηση των Ισραηλινών τουριστών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων της Μεσσηνίας με το Ισραήλ διαγράφονται με την επίσκεψη χθες 8 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα του Πρέσβη της χώρας κ.Yossi Amrani.

Τον κ.Amrani προσφώνησε ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Καραλής, ο οποίος, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του κλάδου για την τόνωση της τουριστικής κίνησης προς την περιοχή, τόνισε τα εξής:

“Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχτούμε σήμερα στον τόπο μας ως καλό φίλο και ευελπιστούμε η σημερινή συνάντηση να εξελιχθεί και να αποτελέσει ορόσημο συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού και του Πολιτισμού.

Ήδη με την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης πιλότων δημιουργείται δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Καλαμάτας και Ισραήλ. Αυτός ο δίαυλος πρέπει να μείνει ανοιχτός και να αποτελέσει βάση έτσι ώστε να ανοίξουν νέοι ορίζοντες φιλίας, κατανόησης και συνεργασίας.

Άλλωστε οι πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ ανατρέχουν σε βάθος χρόνων με ιστορία, κοινές ρίζες και παραδόσεις. Οι ίδιοι αυτοί δεσμοί και οι διαπολιτιστικές μας ανταλλαγές μέσω του Τουρισμού και του Πολιτισμού, μας δίνουν την δυνατότητα να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τη μέχρι σήμερα συνεργασία.

Είναι πασιφανές ότι η υπάρχουσα αεροπορική σύνδεση έχει δώσει ήδη τα πρώτα δείγματα της προτίμησης που δείχνουν οι συμπατριώτες σας για τις διακοπές τους προς την περιοχή μας. Είναι αναγκαίο να διευρύνουμε αυτόν τον αριθμό των επισκεπτών και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, είναι η αύξηση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Τελ Αβίβ και Καλαμάτας αλλά και των ενδιάμεσων πτήσεων μέσω Κύπρου.

Εν κατακλείδι, σας υποβάλω την παράκληση να εργασθούμε εποικοδομητικά πάνω σε αυτή την πρόταση και θα είμαστε ευτυχείς όταν διαπιστώσουμε τα θετικά της αποτελέσματα.

Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, αλλά πιστεύουμε όπως όλος ο κόσμος ότι πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Εξάλλου, η χώρα σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση”.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα