Brian Chesky: Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

26 Jan 2022, 10:07 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 2022 ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, αποφάσισε να ζήσει ως περιφερόμενος εργαζόμενος εξ αποστάσεως, διαμένοντας σε σπίτια της Airbnb για λίγες εβδομάδες σε διάφορες πόλεις, καθ'ολη τη διάρκεια του χρόνου, και επιστρέφοντας ενδιάμεσα στην έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο.

Στόχος, μέσα από τη δικές του εντυπώσεις, να βελτιώσει την εμπειρία των εργαζόμενων- ταξιδιωτών στα σπίτια της πλατφόρμας, θεωρώντας ότι η τάση αυτή θα παγιωθεί τα επόμενα χρόνια. Πρώτος του σταθμός είναι η Ατλάντα.

Τα στοιχεία του 2021 δείχνουν αυτό το δρόμο:

  • Μία στις πέντε διανυκτερεύσεις, με κράτηση μέσω της Airbnb, το γ' τρίμηνο του 2021 αφορούσε διαμονές 28 ημερών ή περισσότερο. 
  • Σχεδόν οι μισές διανυκτερεύσεις το τρίτο τρίμηνο αφορούσαν διαμονές τουλάχιστον επτά ημερών, από 44% το 2019.
  • Στο 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο, περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες έκαναν κράτηση για διαμονή 90 ημερών και άνω.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 300.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για να ζήσουν οπουδήποτε σε καταλύματα της Airbnb για ένα χρόνο, προκειμένου και παρέχουν πληροφορίες για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών της.
 

Η τάση Live Anywhere 

Αυτή η τάση Live Anywhere μοιάζει με αποκέντρωση της ζωής και αλλάζει την ταυτότητα του ταξιδιού, σημειώνει η Airbnb. Μεταξύ των τάσεων που περιμένει να δει, όπως αναφερει, είναι:

Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να επιλέγουν χιλιάδες πόλεις, όπου θα μένουν για εβδομάδες, μήνες ή και περισσότερο.

  • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγιναν κρατήσεις σε 100.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλο τον κόσμο μέσω της Airbnb.
  • Σε 6.000 περιοχές έγινε για πρώη φορά κράτηση Airbnb.
  • Το τρίτο τρίμηνο του 2021, οι διανυκτερεύσεις από Αμερικανούς σε αγρροτικες περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 85%  σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να ζουν στο εξωτερικό, άλλοι θα ταξιδεύουν για ολόκληρο το καλοκαίρι και κάποιοι θα εγκαταλείψουν ακόμη και τα μισθωμένα σπίτια και θα γίνουν ψηφιακοί νομάδες.

  • Οι άνθρωποι θέλουν να εξερευνήσουν νέες χώρες: Πριν από την πανδημία, οι διεθνείς αφίξεις εκτινάχθηκαν από 25 εκατομμύρια το 1950 σε περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια το 2019, σύμφωνα με τον UNWTO.
  • Στην Airbnb, οι διανυκτερεύσεις μακράς διαρκείας για οικογένειες αυξήθηκαν κατά 75% από το καλοκαίρι του 2019 έως το καλοκαίρι του 2021.
  • Το μερίδιο των κρατήσεων μακροχρόνιας διαμονής της Airbnb που χρησιμοποίησαν τη διαμονή τους για να ακολουθήσουν έναν νομαδικό τρόπο ζωής αυξήθηκε από το 2020 έως το 2021—από 9% σε 12%.

Πόλεις και χώρες θα ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν αυτούς τους απομακρυσμένους εργαζόμενους και θα οδηγήσει σε ανακατανομή του τόπου που ταξιδεύουν και ζουν οι άνθρωποι.

  • Περισσότερες χώρες αλλάζουν τους κανόνες θεώρησης και φορολογίας και περισσότερες από 35 χώρες προσφέρουν επί του παρόντος κάποιου είδους ψηφιακό σύστημα βίζας για νομάδες.

  • Η Airbnb ήδη βοηθά μια σειρά αστικών και αγροτικών προορισμών στις ΗΠΑ ώστε να υποδέχονται απομακρυσμένους εργαζόμενους να ζουν εκεί,

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα