Willie Walsh: ΙΑΤΑ | Υπερβολική η αντίδραση των κυβερνήσεων κατά της Όμικρον

13 Jan 2022, 12:41 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

ΙΑΤΑ | Υπερβολική η αντίδραση των κυβερνήσεων κατά της Όμικρον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ανάκαμψη των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών, που είχε παρατηρηθεί τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2021, διακόπηκε από τον Δεκέμβριο εξαιτίας της υπερβολικής αντίδρασης των κυβερνήσεων στην παραλλαγή Omicron, τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) Willie Walsh.

Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις αντέδρασαν υπερβολικά στην εμφάνιση της παραλλαγής Omicron τον Δεκέμβριο και κατέφυγαν στις δοκιμασμένες και αποτυχημένες μεθόδους κλεισίματος των συνόρων, υπερβολικών τεστ στους ταξιδιώτες και καραντίνας για να επιβραδύνουν την εξάπλωση.

Η διεθνής κίνηση των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων τον Νοέμβριο ήταν 43,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη μείωση κατά 49,4% τον Οκτώβριο.

Μετά τα μέτρα, οι διεθνείς πωλήσεις εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και τις αρχές Ιανουαρίου μειώθηκαν απότομα σε σύγκριση με το 2019, προδιαγράφοντας ένα πιο δύσκολο πρώτο τρίμηνο από ό,τι αναμενόταν, τόνισε ο Willie Walsh, προσθέτοντας:

"Αν η εμπειρία των τελευταίων 22 μηνών έχει δείξει κάτι, είναι ότι υπάρχει μικρή έως καθόλου συσχέτιση μεταξύ της εισαγωγής ταξιδιωτικών περιορισμών και της πρόληψης της μετάδοσης του ιού διασυνοριακά.... Αν η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος, ας ελπίσουμε ότι οι κυβερνήσεις θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή καθώς ξεκινάμε το νέο έτος".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα