Zurab Pololikashvili: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τον τουρισμό από τον Covid

04 Nov 2021, 12:12 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τον τουρισμό από τον Covid

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η κλιματική αλλαγή (ή κατ'άλλους κλιματική κρίση) αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τον τουρισμό από τον Covid, τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Zurab Pololikashvili, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού και εκπροσώπων του ΠΟΤ, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC)  και της έκθεσης WTM London, που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα της έκθεσης.

Μέχρι τώρα, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ, η πανδημία έχει πλήξει τον τουρισμό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα. Ο τουρισμός, τόνισε, χρειάζεται υποστήριξη από τις κυβερνήσεις, μέσω ισχυρότερων συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και μέσω περισσότερων και καλύτερα στοχευμένων χρηματοδοτικά επενδύσεων, για να ανοικοδομηθεί με βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο.

Ο ΠΟΤ και άλλοι φορείς του τουρισμού και των ταξιδιών θα παρουσιάσουν επίσημα τη Διακήρυξη της Γλασκώβης για την Κλιματική Δράση στον Τουρισμό στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP26 σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού σχεδιάζει επίσης να λανσάρει τον οδικό χάρτη του Net Zero για τα ταξίδια και τον τουρισμό, για να υποστηρίξει τη βιομηχανία στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ως μέρος της πορείας του κλάδου προς το "καθαρό μηδέν" έως το 2050.

Η Τζούλια Σίμπσον, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC τόνισε στη σύνοδο ότι τουριστικός τομέας δεν έχει εναλλακτική λύση πέραν της βιώσιμης ανάπτυξης, που είναι βασική προτεραιότητα για το WTTC, προσθέτοντας: 

«Πρέπει να επενδύσουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι προορισμοί είναι υπέροχα μέρη για να ζεις και όχι απλά υπέροχα μέρη για επίσκεψη».

Ο βουλευτής Nigel Huddleston, υπουργός Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του μπορεί να προσφέρει φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρύνει βιώσιμες εξελίξεις, όπως εκπτώσεις για ηλιακή ενέργεια και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Massimo Garavaglia, ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού, μίλησε για το πώς η Ιταλία αντιμετωπίζει τον υπερτουρισμό σε μέρη όπως η Βενετία και η Φλωρεντία, για να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν άλλα μέρη της Ιταλίας και τα ποικίλα αξιοθέατα της.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα