Κωνσταντίνος Μαρινάκος: Νέο πανεπιστημιακό σύγγραμμα από τον Αρκά Πανεπιστημιακό και Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου 

22 Sep 2021, 13:22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Νέο πανεπιστημιακό σύγγραμμα από τον Αρκά Πανεπιστημιακό και Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου 

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έκδοση του νέου  πανεπιστημιακού συγγράμματος με τίτλο ΄΄Αρχές Οικονομικής Επιστήμης – Μικροοικονομική Θεωρία΄΄, εκδόσεις Ελένη Κιόχου, Αθήνα, 2021 ανακοίνωσε ο Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκος, η παρούσα έκδοση,  η οποία απαρτίζεται από είκοσι οκτώ (28) κεφάλαια, συνολικού αριθμού 816 σελίδων, είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας  και δυναμικής συνεργασίας που είχα την τιμή να έχω, με τους εξαίρετους και διακεκριμένους συναδέλφους Πέτρο Κιόχο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς και Χάιδω Δριτσάκη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός του εν λόγω βιβλίου, που γράφτηκε με τον πιο κατανοητό και παιδαγωγικό τρόπο, είναι να αποτελέσει ένα σύγχρονο εγχειρίδιο στα χέρια των φοιτητών, που επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές της οικονομικής επιστήμης, καθώς και τον τρόπο που λειτουργεί και συμπεριφέρεται η αγορά και το σύνολο των οικονομικών μονάδων (επιχειρήσεων, νοικοκυριών, ατόμων).

Παράλληλα, απευθύνεται και σε όλα τα στελέχη των επιχειρήσεων που επιθυμούν να λάβουν γνώση των νέων θεμάτων, που άρχισαν πλέον να τίθενται στο κέντρο των συζητήσεων της μικροοικονομικής θεωρίας, αξιοποιώντας δεδομένα από την πραγματική οικονομία, καθιστώντας κατ’αυτό τον τρόπο την μικροοικονομική ανάλυση ένα ισχυρό εργαλείο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Τέλος, ειδικώς στο πρώτο μέρος, απευθύνεται και σε κάθε απλό αναγνώστη που επιθυμεί να κατανοήσει τις βασικές αρχές και έννοιες της μικροοικονομικής θεωρίας, καθώς και της εφαρμογής των εργαλείων ανάλυσης, με εμπειρικά παραδείγματα που  αναφέρονται στη συμπεριφορά των οικονομικών μονάδων και του τρόπου που ισορροπούν αυτές στο οικονομικό σύστημα,  αναδεικνύοντας  την εκπληκτική δύναμη των Οικονομικών να προβλέπουν και να βελτιώνουν όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα