Michael O'Leary: Καλούμε το Ην. Βασίλειο να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα τέλη Φεβρουαρίου

11 Jan 2021, 16:50 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Καλούμε το Ην. Βασίλειο να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα τέλη Φεβρουαρίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Να τερματιστεί το σχέδιο της Βρετανίας «τεστ πριν το ταξίδι» στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ευπαθών ομάδων (συνολικά 14 εκατ.) σύμφωνα με τον στόχο που έχει θέσει η χώρα, ζητεί από τη βρετανική κυβέρνηση ο γενικός διευθυντής της Ryanair, Michael O'Leary.

Μιλώντας στην εκπομπή του BBC, Today, ο κ. O'Leary άσκησε κριτική στη διαχείριση της πανδημίας στη Βρετανία και δήλωσε ότι η Ryanair σκοπεύει να πραγματοποιεί 10 ή 20 πτήσεις ημερησίως έναντι του κανονικού ημερήσιου προγράμματος των 2.000 πτήσεων καθόλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

Από τη μία, ο Μπόρις Τζόνσον μας λέει ότι όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα εμβολιαστούν από τα μέσα Φεβρουαρίου, όμως την ίδια ώρα εισάγουν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, δήλωσε ο κ. O'Leary και αναρωτήθηκε γιατί οι περιορισμοί δεν σταματούν στα μέσα Φεβρουαρίου παράλληλα με τους εμβολιασμούς.

Όπως προειδοποίησε, κανείς δε μπορεί να κάνει κράτηση 2 εβδομάδων τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο. Οι κρατήσεις έχουν καταρρεύσει και οι αερομεταφορές θα καταρρεύσουν από και προς το Ην. Βασίλειο. Κάλεσε δε τον Grant Shapps να ορίσει ημερομηνία για την άρση του περιορισμού.

Το νέο σχέδιο του Ην. Βασιλείου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, και προβλέπει ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 72 ώρες πριν την αναχώρηση, διαφορετικά θα επιβάλλονται πρόστιμα που θα φτάνουν τις 500 λίρες.

Οι λεπτομέρειες για το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα από τον υπουργό Μεταφορών, Grant Shapps.

Παράλληλα, ο κ. O'Leary έκανε την πρόβλεψη ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν πολύ λίγοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα