Gloria Guevara: WTTC | Τα εμβόλια ως προϋπόθεση για ταξίδια, δημιουργούν διακρίσεις

11 Jan 2021, 16:12 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

WTTC | Τα εμβόλια ως προϋπόθεση για ταξίδια, δημιουργούν διακρίσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H απαίτηση εμβολιασμών των διεθνών ταξιδιωτών ισοδυναμεί με τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και θα πρέπει να απορριφθεί, δήλωσε η Chief Executive του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), Gloria Guevara, μιλώντας στο πανέλ της διάσκεψης Reuters Next.

Δεν θα πρέπει να απαιτείται ποτέ εμβολιασμός για μια πρόσληψη ή στα ταξίδια, υπογράμμισε η κ. Guevara.

Καθώς οι κυβερνήσεις πασχίζουν να ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί ώστε να αναστραφεί η πορεία της πανδημίας, πρόσωπα χάραξης πολιτικής θεωρούν ότι η ανοσοποίηση θα πρέπει να είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση αεροπορικών ταξιδίων. Η Qantas Airways ανακοίνωσε ότι έχει σχέδια να εισάγει τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση επιβίβασης στις πτήσεις της.

Η κ. Guevara εξέφρασε την αντίθεσή της με την προσέγγιση της Qantas, καθώς, όπως είπε, εάν απαιτηθεί εμβολιασμός πριν τα ταξίδια, θα οδηγηθούμε σε διακρίσεις.

Τα πρωτόκολλα ασφάλειας των αεροπορικών εταιριών και τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα διασφαλίζουν ότι οι επιβάτες έχουν μειωμένες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό στο αεροσκάφος σε σύγκριση με το σουπερμάρκετ, δήλωσε, και τόνισε την ανάγκη να προστατευθούν οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα