Χάρης Θεοχάρης: Ο έντονος ανταγωνισμός φέτος θα οδηγήσει σε προσφορές

05 Jan 2021, 14:38 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Ο έντονος ανταγωνισμός φέτος θα οδηγήσει σε προσφορές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι στόχοι για το 2021 είναι "θεωρητικοί", καθώς το τοπίο παραμένει ασαφές, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, βρισκόμαστε σε lockdown στην πλειονότητα των χωρών και, ως εκ τούτου, κανένας δεν σκέφτεται να προγραμματίσει τις διακοπές του. 

Θεωρεί ωστόσο βέβαιο ότι φέτος θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, διότι η προσφορά θα είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση. «Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι ότι θα πέσουν οι τιμές και οι επιλογές θα είναι μεγαλύτερες», επισήμανε ο κ.Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας ότι φέτος είναι απαραίτητη μια έντονη καμπάνια για να προσελκύσουν οι προορισμοί κόσμο, με τις προσφορές να είναι αναγκαίες.

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι του 2020 είπε ότι πέρυσι η έμφαση δεν έπρεπε να δοθεί στους αριθμούς αν και εκεί ξεπεράσαμε τις δυσοίωνες προβλέψεις που έκαναν λόγο για 3 δις -τα τελικά νούμερα είναι πάνω από 4 δις- αλλά στην ενίσχυση του «brand» της χώρας μας, ώστε να ενισχύσουμε τη θέληση των τουριστών να έρθουν. 

Είπε ακόμη ότι τα διεθνή βραβεία που πήρε η χώρα μας -για πρώτη φορά καλύτερος φορέας τουρισμού το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, πέμπτο πιο ασφαλές αεροδρόμιο το Ελ. Βενιζέλος, 4η πιο ασφαλής αεροπορική εταιρεία η Aegean- καταγράφονται στη συνείδηση του ταξιδιωτικού κοινού και "αποτελούν μεγάλο κέρδος για εμάς".

Μιλώντας για το εμβόλιο και πως θα επηρεάσει τον τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται ακόμη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν απαγορεύσεις σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Η Ευρώπη, όπως είπε, συζητάει για τους τρόπους με τους οποίους θα αναγνωρίζεται αυτός που έχει κάνει εμβόλιο. «Μόλις καταλήξει αυτή η συζήτηση σε Ε.Ε. και στα κράτη μέλη, αυτό θα δώσει μεγάλη ανάσα», είπε.

Ο κ. Θεοχάρης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο Κόνσολα, που απομακρύνθηκε από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ. είπε ότι με μεγάλη χαρά υποδέχεται τη Σοφία Ζαχαράκη, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό στέλεχος της κυβέρνησης.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του. Μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να χτίσουμε πάνω στη δύσκολη δουλειά που κάναμε στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο αισιόδοξο και σίγουρα καλύτερο 2021", είπε χαρακτηριστικά.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα