Γρηγόρης Τάσιος: "Ταμείο επιβίωσης" για τα ξενοδοχεία- Θα χρειαστούν 5 χρόνια για να δούμε τα κέρδη του 2019

09 Dec 2020, 14:10 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

"Ταμείο επιβίωσης" για τα ξενοδοχεία- Θα χρειαστούν 5 χρόνια για να δούμε τα κέρδη του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης και επιβίωση δεν μπορεί να σημαίνει δανεικά, τονίζει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα athensattica.com της Περιφέρειας Αττικής ο πρόεδρος της Πανελήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ.Γρηγορης Τάσιος, ζητώντας χρηματοδοτικά εργαλεία, υπάρχοντα και καινούργια, ώστε να υπάρξουν οι αντοχές για τα ξενοδοχεία και να φτάσουν όρθια στην επόμενη ημέρα.

Λέει, μεταξύ άλλων ο κ.Τάσιος:

  • Το ζήτημα είναι πώς θα φτάσουμε μέχρι τη σεζόν του 2021, με την έννοια ότι τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία ήδη δεν δουλεύουν και για το 2021 δεν υπάρχουν δεδομένα που να μας κάνουν αισιόδοξους, παρ’ όλο που έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για τα δίκτυα διανομής, δηλαδή on line πωλήσεις, αεροπορικές εταιρείες, tour operators, ποιοι θα διασωθούν και πώς. Σε αυτό το περιβάλλον και με δεδομένες τις μεγάλες απώλειες του 2020, τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Και επιβίωση δεν μπορεί να σημαίνει δανεικά. Πρέπει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και τα καινούργια που θα προκύψουν από ευρωπαϊκούς πόρους να προσανατολιστούν στο να δώσουν ανάσα στο ξενοδοχείο. Με ψυχραιμία αλλά και με «Ταμείο Επιβίωσης», μπορούμε να χτίσουμε αντοχές για να κερδίσουμε το μέλλον.
  • Η «επόμενη μέρα» είναι η επόμενη πενταετία. Το πλήγμα ήταν και παραμένει μεγάλο. Θα χρειαστεί μια πενταετία σκληρής δουλειάς και μεγάλης προσπάθειας για να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κερδοφορία των σεζόν του 2018 και του 2019.
  • Οι ταξιδιωτικές τάσεις για την επόμενη χρονιά είναι δύο και αντιθετικές μεταξύ τους. Αυτοί που μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά, θα προτιμήσουν το μεμονωμένο ταξίδι, την περιήγηση στη φύση, τη διαμονή σε μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες. Από την άλλη, τα οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης δεν θα είναι ευχάριστα και θα αναζητηθούν λύσεις προσαρμοσμένες σε αυτά. Συνεπώς το μαζικό μοντέλο που σημαίνει οικονομική αεροπορική θέση και ξενοδοχειακή κλίνη θα είναι σίγουρα στις πρώτες θέσεις επιλογής της ευρωπαϊκής αγοράς.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο athensattica.com

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα