Γρηγόρης Τάσιος: Σε φάση επιβίωσης τα ξενοδοχεία- 1.000 δεν άνοιξαν αν και έλαβαν πρωτόκολλα

03 Aug 2020, 18:46 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Σε φάση επιβίωσης τα ξενοδοχεία- 1.000 δεν άνοιξαν αν και έλαβαν πρωτόκολλα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για ένα καλοκαίρι που έχει τελειώσει τουριστικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που έβαλε “φρένο” σε μετακινήσεις και εισπράξεις, μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, αναλύοντας τα δεδομένα της σεζόν Covid – 19 στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον Θάνο Σιαφάκα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, “με αριθμούς μιλώντας, συνολικά για το κλάδο, το καλοκαίρι έχει τελειώσει.

Το κάθε ξενοδοχείο που άνοιξε προγραμματίζει ήδη το πότε θα κλείσει ανάλογα με την πληρότητα που έχει, ενώ υπάρχουν και ξενοδοχεία που έχουν ήδη πάρει αυτή την απόφαση και έχουν κλείσει μέσα στο καλοκαίρι”. Επανέλαβε πως από τα 6.800 καταλύματα τα οποία ζήτησαν και έλαβαν υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να επαναλειτουργήσουν, περίπου 1.000 από αυτά τελικά δεν κατάφεραν να ανοίξουν λόγω μικρής ή ανύπαρκτης πληρότητας.

Σχετικά με την κίνηση του Αυγούστου, ο κ. Τάσιος ανέφερε ότι οι μεγαλύτερες πληρότητες αγγίζουν το 50% σε ορισμένα νησιά, αλλά μόνο για ένα 20ήμερο, ενώ και ο Σεπτέμβριος δεν δείχνει να έχει δυναμική. Σημείωσε ότι για τη Βόρεια Ελλάδα ήταν απόλυτα καθοριστικό το κλείσιμο των συνόρων με τα Βαλκάνια, όπως και το υποχρεωτικό τεστ για τους επισκέπτες αυτούς, οδηγώντας μάλιστα σε μαζικές ακυρώσεις και μεταθέσεις κρατήσεων για την επόμενη χρονιά. Υποστήριξε δε, ότι το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα βοηθήσει σημαντικά το επιχειρείν καθώς δεν εμπίπτει στη γραφειοκρατία και σε εκτός πραγματικότητας προϋποθέσεις, ενώ ανέφερε ότι εγκρίθηκαν 6 στα 10 δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με τις εκταμιεύσεις να γίνονται αυτές τις ημέρες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα