Gloria Guevara: Πρέπει επειγόντως η βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώσει πότε θα ανοίξουν τα διεθνή ταξίδια

24 Jun 2020, 11:20 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Πρέπει επειγόντως η βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώσει πότε θα ανοίξουν τα διεθνή ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε και πώς θα επανεκκινήσουν τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό ζητεί από την κυβέρνηση Τζόνσον η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC) Gloria Guevara.

Η κυρία Guevara με δήλωσή της χαιρετίζει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να ανοίξει τα ξενοδοχεία, τις παμπ, τα εστιατόρια και τα αξιοθέατα στις 4 Ιουλίου, κάτι που θα συμβάλει στην ανάκαμψη της εγχώριας ταξιδιωτικής κίνησης, όμως, αυτό, όπως επισημαίνει, δεν ξεκαθαρίζει πότε θα ξαναρχίσουν τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό ή τι θα γίνεται στους διεθνείς ταξιδιώτες που θα γτάνουν στη Βρετανία και αν θα τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρει, έχει ετήσιο τζίρο 200 δισ. λιρών ή το 7% της συνολικής οικονομίας, γι αυτό και επειγόντως πρέπει να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τα διεθνή ταξίδια.

Είναι σημαντικό, υπογραμμίζει, οι αεροπορικές εταιρείες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, που εμπλέκονται στη διακίνηση και φιλοξενία Βρετανών τουριστών, να γνωρίζουν για το πότε και πώς θα ξεκινήσουν τα ταξίδια ώστε να προετοιμασθούν, καθώς και για τους Βρετανούς για να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα