Zurab Pololikashvili : ΠΟΤ: Έως 1,1 δισ. λιγότερα ταξίδια το 2020 με απώλειες 1 τρισ.δολ.

23 Jun 2020, 13:25 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

ΠΟΤ: Έως 1,1 δισ. λιγότερα ταξίδια το 2020 με απώλειες 1 τρισ.δολ.

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία θα καταγράψει τουλάχιστον 850 εκατομμύρια λιγότερα διεθνή ταξίδια φέτος από ό,τι το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO).

Ο ΠΟΤ επισημαίνει ότι παρόλο που τα ταξίδια αρχίζουν να ξεκινούν κυρίως σε περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου, οι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ στους περισσότερους προορισμούς παγκοσμίως.

Η τελευταία εκτίμηση του ΠΟΤ είναι ότι θα υπάρξουν φέτος περίπου 850 εκατομμύρια έως 1,1 δισεκατομμύρια λιγότερα διεθνή ταξίδια σε σχέση με το 2019 και απώλεια εσόδων μεταξύ 910 δισεκατομμυρίων και 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Οργανισμός προειδοποίησε ότι κινδυνεύουν περισσότερες από 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τουρισμό.

Οι προβλέψεις βασίζονται σε τρία σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, οι διεθνείς αφίξεις θα μειωθούν φέτος από 58% έως 78%, ανάλογα με τις εξελίξεις  τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili επαίνεσε την ΕΕ, τη Γαλλία και την Ισπανία για την υποστήριξη του τομέα, λέγοντας: «Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει η ΕΕ και μεμονωμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ισπανίας, για την οικονομική στήριξη του τουρισμού».

Ο κ.Pololikashvili έσπευσε, ωστόσο, να τονίσει ότι μέχρι να ξεκινήσει πάλι ο τουρισμός παντού, ο UNWTO ζητά ισχυρή υποστήριξη του τομέα για την προστασία των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων.

Είναι ζωτικής σημασίας η επανεκκίνηση του τουρισμού να γίνει προτεραιότητα σε όλες τις χώρες με υπεύθυνη διαχείριση και με προτεραιότητα στα μέτρα για την υγειονομική προστασία εργαζομένων και τουριστών, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του UNWTO, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 97% σε ετήσια βάση και 44% για το 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου, με απώλειες στις τουριστικές εισπράξεις 195 δισ. δολαρίων. Η Ευρώπη σημείωσε μείωση 44% στο 4μηνο.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα