Dirk Inger: DRV: Σημαντικά λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι

26 May 2020, 13:02 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

DRV: Σημαντικά λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντικά μειωμένο θα είναι το ποσοστό των Γερμανών που θα κάνει διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ένωση τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ Γερμανίας, DRV, Dirk Inger, ο οποίος προβλέπει ωστόσο «αξιοσημείωτο μερίδιο» ταξιδίων μετά τη φάση της επανεκκίνησης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, BDL, οι αερομεταφορείς της Γερμανίας θα πετούν σε 30 ευρωπαϊκές χώρες και 15 άλλες εκτός Ευρώπης τον Ιούνιο, δηλαδή στο ένα τρίτο του δικτύου τους υπό κανονικές συνθήκες και, εξαιτίας των χαμηλών συχνοτήτων στις πτήσεις, στο 15% του αριθμού πτήσεων.

Παρότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ανοίξουν τα σύνορα στους διεθνείς επισκέπτες, ο κ. Inger εκτιμά ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη χρονικά φάση ανάκαμψης. Όπως επισημαίνει, για όσους θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αυτό προσφέρει πλεονεκτήματα, καθώς δεν θα υπάρχουν μεγάλα πλήθη τουριστών φέτος, οι παραλίες δεν έχουν πολυκοσμία και οι τουρίστες θα έχουν καλές υπηρεσίες στα ξενοδοχεία, στα οποία οποιοσδήποτε επισκέπτης είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος αυτή την περίοδο.

Ο κ. Inger πιστεύει επίσης ότι τα μακρινά ταξίδια θα είναι εφικτά αυτό το καλοκαίρι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για χώρες με λίγα κρούσματα κορωνοϊού και καλό σύστημα υγείας. Μέχρι και τις 14 Ιουνίου, ωστόσο, ισχύει η ταξιδιωτική σύσταση του Γερμανικού ΥΠΕΞ.

Η DRV διαμαρτύρεται ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον τουρισμό. Τα δύο τρία των εταιριών του κλάδου αναμένεται να πτωχεύσουν ενώ 3 εκατ. θέσεις εργασίας στη Γερμανία εξαρτώνται από τον τουρισμό. Ο κ. Inger ζητά κρατικά κεφάλαια προς τις εταιρίες χωρίς απαίτηση αποπληρωμής τους ώστε να διατηρηθεί η δομή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου. Επιπλέον γίνονται συζητήσεις με την κυβέρνηση για δάνεια.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα