Peter Fankhauser: Τι είπε στην απολογία του στη Βουλή ο π.CEO του Thomas Cook

15 Oct 2019, 18:13 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Τι είπε στην απολογία του στη Βουλή ο π.CEO του Thomas Cook

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, Peter Fankhauser, αρνήθηκε σήμερα 15 Οκτωβρίου να υποκύψει στις πιέσεις μελών της Επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου να επιστρέψει κάποια από τα μπόνους που έλαβε για να δοθούν στους εργαζόμενους του τουρ οπερέιτορ, που έχασαν τη δουλειά τους.

Ο κ.Fankhauser επανέλαβε πολλές φορές ότι «λυπάται βαθύτατα» επειδή δεν κατάφερε να σώσει την εταιρεία, αλλά αρνήθηκε να συμφωνήσει με τον βουλευτή Rachel Reeves, ο οποίος διεξάγει την έρευνα, ότι ο συγνώμη του θα «φανεί πιο αληθινή» εάν επιστρέψει μέρος των μπόνους του πίσω.

Ο πρώην CEO του Thomas Cook πιέστηκε ιδιαίτερα να επιστρέψει το μπόνους του 2017, ύψους £ 558.000 και κάποια στιγμή άφησε να αιωρείται ότι θα σκεφτεί εάν θα το πράξει. "Θα εξετάσω τι είναι σωστό, αλλά δεν πρόκειται να το αποφασίσω σήμερα", είπε, τονίζοντας ότι το 30% αυτού του μπόνους καταβλήθηκε σε μετοχές που είναι πλέον άχρηστες. Ποτέ δεν πούλησα ούτε μία μετοχή, διότι πίστευα σε αυτή την εταιρία, δήλωσε.

Ανέφερε ότι ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος το 2014 έχοντας πλήρη επίγνωση των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο όμιλος και είχε προσπαθήσει να «αντιμετωπίσει την πρόκληση» με τη μετατροπή του Thomas Cook από έναν «παλιομοδίτικο» τουριστικό πράκτορα σε ένα σύγχρονο.

Όμως, όπως είπε, οι προσπάθειες αυτές,  περιορίστηκαν από τις ανάγκες αναχρηματοδότησης και το χρέος ύψους £ 1,2 δις. "Αν μπορούσαμε να μειώσουμε το ποσό κατά το ήμισυ, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε με πολύ ταχύτερο ρυθμό", ανέφερε, προσθέτοντας:

"Ωστόσο, αυτό που μπορώ να απαντήσω είναι ότι εργάστηκα σκληρά για την επιτυχία αυτής της εταιρίας και λυπάμαι βαθύτατα που δεν κατάφερα να πετύχω τη συμφωνία διάσωσης».

Ο κ.Fankhauser τόνισε επίσης ότι ήταν σίγουρος ότι ο Cook θα σωθεί, λέγοντας ότι είχε την υποστήριξη από τις τράπεζες και μια ουσιαστική συμφωνία μαζί τους και την Fosun.

Διαβάστε επίσης

Κατάρρευση Thomas Cook: Nέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης- Συζητήσεις για την εξαγορά του Thomas Cook’s Nordic

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα