Χάρης Θεοχάρης: Μισό δισ. περισσότερα τουριστικά έσοδα το 2019

16 Sep 2019, 14:53 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Μισό δισ. περισσότερα τουριστικά έσοδα το 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στους δημοσιογράφους, κ.κ. Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την αποτίμηση της χρονιάς για τον τουρισμό | “Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά και πολύ καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Εκτιμούμε, με βάση και την πορεία του διμήνου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, ότι τα φετινά έσοδα θα είναι υψηλότερα κατά 0,5 δισ. ευρώ σε σχέση με περσινά έσοδα. Να σημειώσω πως οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση ακόμη και 1 δισ. ευρώ.”

Για τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά | “Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά τώρα ξεκινάει. Στο πλαίσιο αυτό θα δώσουμε το παρόν σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου και θα έχουμε συναντήσεις με τους tour operator, κάποιους εκ των οποίων, όπως τον CEO  της Jet2 έχω συναντήσει ήδη.”

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού | “Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, είναι ένας νέος θεσμός που εγκαινιάζουμε. Στο τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση. Το πλάνο προβλέπει την ανά δίμηνο σύσκεψη στο υπουργείο παρουσία των 13 Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού με στόχο τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής. Μέσω του συντονισμού και της διάχυσης καλών πρακτικών και φυσικά την επίλυση των οποίων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες, με διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργούμε.”

Για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ | “Είδα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει μπει ακόμη καλά στο κουστούμι του και συνεχίζει στην ίδια λογική των ψεμάτων. Είπε ότι είχε σχέδιο για τη μείωση των πλεονασμάτων το οποίο το θυμήθηκε τώρα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταφέρνει μεθοδικά και συστηματικά με τις μεταρρυθμιστικές της πρωτοβουλίες να πείσει τις αγορές και τους εταίρους πως όλα πάνε καλά. Ακούσατε τον κ. Ρέκλινγκ που άνοιξε το παράθυρο για τη μείωση των πλεονασμάτων.”

Τι είπε για τη μείωση των πλεονασμάτων | “Το αίτημα για τη μείωση των πλεονασμάτων θα έρθει στον σωστό χρόνο. Ήδη όμως η Κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της. Αυτό που λέει σήμερα είναι ότι εγώ είμαι αξιόπιστος συνομιλητής, είμαι ισότιμος με εσάς, δεν έρχομαι να ζητήσω και να είμαι επαίτης, έρχομαι να αιτηθώ και να πάρω αυτό που δικαιωματικά μου ανήκει.”

Τι ανέφερε για τη Novartis | «Το θέμα της Novartis δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ δυο πολιτικών παρατάξεων, είναι ο τρόπος με τον οποίο η εκτελεστική εξουσία όταν κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη. Υποχρέωσή μας είναι απέναντι στη δημοκρατία να μπορέσει να διαλευκανθεί ώστε να μην ξανασυμβεί.

Εγώ δε συζητάω για Ειδικό δικαστήριο αυτή τη στιγμή. Το μόνο για το οποίο συζητάω είναι ότι όταν θα έρθουν τα στοιχεία στη Βουλή θα τα μελετήσουμε όλοι μας για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τη στάση μας όταν θα γίνει η ψηφοφορία.» 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα