Άλεξ Κυριακίδης: Αναβάθμιση σε εκτελεστικό σύμβουλο στον όμιλο Marriott

12 Sep 2019, 13:30 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Αναβάθμιση σε εκτελεστικό σύμβουλο στον όμιλο Marriott

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Marriott International, κ. Άλεξ Κυριακίδης, θα αναλάβει ρόλο εκτελεστικού συμβούλου της εταιρίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο τμήμα Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ο κ. Κυριακίδης κατάφερε να οδηγήσει σε εφταπλάσια ανάπτυξη τον όμιλο σε 264 ξενοδοχεία, με τον αριθμό των συνεργατών να ξεπερνά τις 60.000, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott International, Arne Sorenson.

Ο κ. Κυριακίδης μπήκε στον όμιλο της Marriott πριν από οκτώ χρόνια ως ο πρώτος επικεφαλής της στην περιοχή ΜΕΑ υπό τη νέα τότε δομή της η οποία δημιούργησε 4 λειτουργικά τμήματα διαφορετικών ηπείρων. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο παρουσία της Marriott στην περιοχή αυξήθηκε από 37 ξενοδοχεία σε 10 χώρες και προορισμούς σε 264 ξενοδοχεία σε 30 χώρες και προορισμούς, με συμφωνίες για άλλα 184 νέα ξενοδοχεία προς κατασκευή. 

Προηγουμένως, ο κ. Κυριακίδης για 38 χρόνια προσέφερε υπηρεσίες στρατηγικής, οικονομικής, λειτουργικής και επενδυτικής διαχείρισης σε οργανισμούς στον κλάδο της φιλοξενίας και της αναψυχής. Κατά τη θητεία του στη Deloitte, η Marriott ήταν πελάτης του  για 3 δεκαετίες.

Στον ηγετικό του ρόλο στη Marriott, ο όμιλος ανέπτυξε πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Μ. Ανατολή ανταποκρινόμενο στις ανάγκες για πρόσληψη ταλέντων στη βιομηχανία. Το πρόγραμμα ονομάζεται Tahseen και στοχεύει στη δημιουργία ηγετών στη βιομηχανία φιλοξενίας από την Αίγυπτο, το Ομάν, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Κυριακίδης θα ηγηθεί του τμήματος Μ. Ανατολής και Αφρικής μέχρι το τέλος της χρονιάς και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη νέα του θέση στην εταιρία. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα