Μανώλης Μαρκόπουλος: Ο νέος πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

05 Sep 2019, 11:02 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Ο νέος πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο κ.Μανώλης Μαρκόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, μετά την παραίτηση του κ.Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Ρόδου.

Ο κ.Μαρκόπουλος ήταν γενικός γραμματέας  της Ένωσης και είναι ο νεότερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία της Ένωσης, μόλις 34 ετών.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, που παρουσιάζει το βιογραφικό του, ο νέος πρόεδρος των ξενοδόχων Ρόδου, προέρχεται από οικογένεια με μακρά πορεία και ιστορία στον τουρισμό, που διαθέτει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη περιοχή των Κολυμπίων οι οποίες αριθμούν συνολικά περίπου 400 κλίνες, και εργάζεται στον Τουρισμό από πολύ μικρή ηλικία.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου το 2011, με πρόεδρο τον Αντώνη Καμπουράκη, καταλαμβάνοντας τη θέση του υπεύθυνου Έρευνας και τεχνολογικών εφαρμογών, ενώ επανεξελέγη στο Δ.Σ. το 2014 (Ταμίας) και το 2017 (Γενικός Γραμματέας)

Το 2016 αναγορεύτηκε Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Τσεχίας στο Νότιο Αιγαίο. Μάλιστα τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του επίτιμου προξενείου της Τσεχίας στη Ρόδο, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της χώρας Milos Zeman, με αφορμή την επίσκεψή του τότε στο νησί.

Toν Ιούλιο του 2015, τις κρίσιμες εκείνες μέρες του δημοψηφίσματος  η παρέμβασή του στην εκπομπή Online του Mega είχε συγκλονίσει τους παρευρισκόμενους πολιτικούς όλων των κομμάτων, εντυπωσιάζοντας τους παρουσιαστές ενώ το σποτάκι της έγινε viral με πάνω από 3 εκατομμύρια χτυπήματα.

Ο Μανώλης Μαρκόπουλος είναι Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.). Έχει βραβευθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για εργασία του σχετικά με την Επιχειρηματικότητα, υπήρξε Υπότροφος του ΙΚΥ, βραβεύτηκε με έπαινο αριστείας για τις σπουδές και έρευνες του του από το Ο.Π.Α., επελέγει από την Commission ως Μέντορας Επιχειρηματικότητας, έχει παρουσιάσει εργασίες και άρθρα σε πολλά συνέδρια και υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Πάντα ξεχώριζε σε όποιο τομέα ασχολήθηκε μέχρι σήμερα, δρώντας ταυτόχρονα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα