Μερκούριος Αγγελιάδης: Αισιοδοξία για την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου- ποιος είναι ο επενδυτής

07 Aug 2019, 18:13 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Αισιοδοξία για την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου- ποιος είναι ο επενδυτής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διαβεβαιώσεις ότι επιλύονται τα τελευταία προβλήματα στη μεγάλη επένδυση του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Μερκούριου Αγγελιάδη στο Γκολφ Αφάντου Ρόδου έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο υπουργείο τη Δευτέρα και συζήτησαν σχετικά τα της επένδυσης και μάλιστα ο κ. Αγγελιάδης μίλησε τηλεφωνικά από το υπουργείο και με τον Πρωθυπουργό, όπως ανέφερε στον Εθνικό Κήρυκα.

Αναφερόμενος στα συναισθήματά του για τα πέντε αυτά χρόνια που πασχίζει να βάλει μπροστά την μεγάλη επένδυση είπε ότι είναι πολύ αισιόδοξος πλέον και ευτυχώς όλα καλά γιατί «πέντε χρόνια είναι πολλά, η ηλικία περνάει και μικραίνει και ο ενθουσιασμός».

Οπως δήλωσε στον Εθνικό Κήρυκα, θα επιλυθούν πλέον κάποια μικρά προβλήματα όπως ο αιγιαλός, τα πολυβολεία εντός της μεγάλης έκτασης και κάποιες καντίνες που λειτουργούν.

Αμέσως μετά ξεκινάει την επένδυση «γιατί σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε και το γκολφ με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να απευθυνθούμε στον τουρισμό όλου του χρόνου, και του χειμώνα δηλαδή με προσέλκυση τουριστών μέσα από πολύ ποιοτικές υπηρεσίες και δομές».

Ποιος είναι ο Μερκούριος ή Μάικ Αγγελιάδης

Ο Μερκούριος, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, Μάικ Αγγελιάδης γεννήθηκε το 1941 στη Σύμη και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1960. Λίγα χρόνια αργότερα ίδρυσε τη δική του εργολαβική εταιρία, Magnetic Construction Corp, η οποία έχει κατασκευάσει 186 εστιατόρια –τα περισσότερα ομογενών ιδιοκτητών- μόνο στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και το 1991 προχώρησε στην δημιουργία της «M.A.Angeliades Inc», μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρία δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε κυβερνητικά, δημόσια έργα. Μεταξύ των έργων που αναλαμβάνει είναι σχολεία, βιβλιοθήκες, σταθμοί του μετρό και δημόσια κτίρια.

Φεύγοντας νέος από το νησί του, όπως έχει γράψει ο Εθνικός Κήρυκας, είχε για κατευόδιο και εφόδιά του τις ευχές του Πανορμίτη (του Ταξιάρχη) της Σύμης και συνοδίτη του τις ευχές των γονιών του, όταν με μάτια κλαμένα τον αποχαιρετούσαν στο μουράγιο της Σύμης, λέγοντάς του ότι «ο Πανορμίτης να σε σκεπάζει γιε μας με τα φτερά του και η ευχή της Παναγιάς να είναι μπροστά στο διάβα της ζωής σου».

Κι ο Πανορμίτης, ο πολιούχος της Σύμης, τον σκέπασε και τον σκεπάζει σ’ όλες τις εύκολες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ζωής του, κι η ευχή των γονιών του αντηχεί μέσα στα αυτιά του σε κάθε του βήμα, σε κάθε του απόφαση, τόνιζε στην παρουσίαση της ζωής του η ομογενειακή εφημερίδα.Ανέβηκε και έφτασε ψηλά επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά, χωρίς να ξεχάσει ούτε προς στιγμή τις ρίζες και τις καταβολές του.

Μιλώντας σε χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρίας του, που οργανώνεται σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, στο εστιατόριο «Water’s Edge» στο Λονγκ Αιλαντ Σίτυ, με θέα στο εκπληκτικά φωτισμένο Μανχάτταν, είπε στους συνεργάτες-εργαζόμενους μαζί του:

«Η εταιρία μας εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα τα τελευταία 10 -12 χρόνια», επισημαίνοντας πως για την επιτυχία «δεν υπάρχει μυστικό», παρά μόνο «σκληρή δουλειά, να είσαι πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις σου και να έχεις στο νου ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, πρέπει να δουλέψεις για να το αποκτήσεις, αλλά και να έχεις καλό κουμάντο σε ό,τι κάνεις.»

«Χρειάζεται εργατικότητα, τιμιότητα, να προσπαθείς για το καλύτερο, και θα πετύχεις, ανάλογα και τις εποχές, αλλά και την τύχη πολλές φορές», πρόσθεσε. Πριν από 5 χρόνια άνοιξε το εστιατόριο «Κύμα» στο Ρόσλιν του Λονγκ Αϊλαντ, που προσφέρει φρέσκο ψάρι και καλομαγειρευμένα ελληνικά και άλλα μεσογειακά φαγητά. Το εστιατόριο έχει πολύ σύγχρονη διακόσμηση, με ανοιχτά χρώματα, με κυρίαρχο το ελληνικό γαλάζιο και το λευκό, που σε φέρνουν σε αιγαιοπελαγίτικο νησί, δίπλα από το κύμα. Διαθέτει και αίθριο χώρο, για τους καλοκαιρινούς μήνες και πλήρες μπαρ με τηλεοράσεις για τους φίλους των σπορ.

Στα εγκαίνια του εστιατορίου, καλωσωρίζοντας τους φίλους του, είπε:«Το μαγαζί έχει όπως βλέπετε πολύ πρωτότυπη διακόσμηση κι είναι κάτι το διαφορετικό. Εκείνο που έχει σημασία είναι το καλό φαγητό κι η καλή εξυπηρέτηση του πελάτη. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο και τους φίλους μας. Κι εγώ έχω όπως ξέρετε πολλούς φίλους».

Η φιλοσοφία του κ. Αγγελιάδη αποτελεί και την εγγύηση για τους πελάτες.«Είπα στα παιδιά, για μένα το να κάνω χίλια δολάρια παραπάνω την εβδομάδα και να έχω παράπονα από τους πελάτες μας, δεν θα με ευχαριστεί. Θέλω να μου τηλεφωνούν οι φίλοι μου και να μου λένε, ‘Μερκούρη βρές μας ένα τραπέζι γιατί δεν υπάρχει μέρος απόψε’. Αυτή θα είναι η ευχαρίστησή μου. Αν παίρνω παράπονα για το φαγητό θα τους δώσω τα κλειδιά».

Είναι παντρεμένος με την κυρία Ελευθερία και πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, της Ειρήνης, της Αργυρώς, της Ιλιάνας και της Φαίδρας. Από τα ιδρυτικά μέλη της Κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Ρόσλυν του Λονγκ Αιλαντ, τιμήθηκε με το «The Hellenic Thread Award», ενώ συμμετέχει σε πολλούς ομογενειακούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η ΑΧΕΠΑ και το “Leadership 100”.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα