Gloria Guevara: Υπερ-τουρισμός | Ποιες πόλεις στον κόσμο απειλούνται και τι πρέπει να κάνουν

13 Jun 2019, 11:04 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Υπερ-τουρισμός | Ποιες πόλεις στον κόσμο απειλούνται και τι πρέπει να κάνουν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι πόλεις που υποφέρουν από υπερ-τουρισμό ή θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας των υψηλών αριθμών επισκεπτών στο μέλλον καταγράφονται στη μελέτη Destination 2030, που εκπονήθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC) και τη διεθνή εταιρεία παροχής επαγγελματικών συμβουλών για ξενοδοχεία και ακίνητα Jones Lang LaSalle Incorporated (JLL). 

Οι πόλεις που απειλούνται από τον υπερ-τουρισμό (τώρα και στο μέλλον)  και θα πρέπει να εξετάσουν στρατηγικές για την αντιμετώπσή του είναι οι εξής: το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Πράγα, η Ρώμη, το Σαν Φρανσίσκο, η Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Δουβλίνο, η Μαδρίτη, η Σεβίλλη, το Βερολίνο, η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και το Σίδνεϊ. Σε δύσκολη θέση μπορεί να βρεθούν και το Μπανγκόκ, το Κέιπ Τάουν και η Κωνσταντινούπολη. 

Όπως αναφέρει η JLL, το 45% των 1.4 δισεκατομμυρίων διεθνών τουριστών πέρυσι επισκέφθηκε πόλεις. Οι διεθνείς αφίξεις στους 300 μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς πόλης αντιστοιχούσαν σε πάνω από 500 εκατομμύρια ταξίδια. 

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Gloria Guevara, δήλωσε ότι οι τουριστικές Αρχές σε πολλές μεγάλες πόλεις εργάζονται "απίστευτα σκληρά" για να προετοιμαστούν για το μέλλον. Είναι καθοριστικό, οι δημόσιες και δημοτικές Αρχές, η Πολεοδομία, οι επενδυτές και όσοι γενικά αποφασίζουν για την ανάπτυξη να κατανοήσουν πόσο προετοιμασμένη είναι η πόλη για μια μελλοντική μεγάλη αύξηση του τουρισμού και ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JLL, Dan Fenton, πρόσθεσε: "Εάν μια πόλη προσπαθεί να ενισχύσει την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της ή να διαχειριστεί την ανάπτυξη, η προσέγγιση πρέπει να είναι στρατηγική, στοχευμένη και περιεκτική. Πρέπει να μελετηθούν όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της πόλης και να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις, τους ντόπιους κατοίκους  και τους επισκέπτες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα