Φωκίων Καραβίας: Η Eurobank χρηματοδοτεί όλα τα καλά επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό

06 Jun 2019, 14:34 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η Eurobank χρηματοδοτεί όλα τα καλά επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Όλα τα συγκροτημένα επενδυτικά σχέδια, με καλές προοπτικές, θα χρηματοδοτούνται από την Eurobank, είπε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ.Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Ο κ.Καραβίας χαρακτήρισε την Eurobank ως "την τράπεζα του ελληνικού τουρισμού στην πράξη". "Νομίζω ότι το αποδείξαμε αυτό σε κάθε ευκαιρία με τη διαρκή παρουσία μας στο πλευρό του ΣΕΤΕ, όπως και στο πλευρό των τουριστικών επιχειρηματιών που μας επιλέγουν για συνεργάτη», υπογράμμισε ο CEO της τράπεζας. 

Η Eurobank, είπε, μπορεί επίσης να υποστηρίξει πρωτοβουλίες αναβάθμισης τοπικών τουριστικών υποδομών, με:

  • Ενημέρωση των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διαθεσιμότητα σχετικών ευρωπαϊκών πόρων, μέσω της «Πλατφόρμας Ενημέρωσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αποκλειστικά για τους Φορείς Δημοσίου» , η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Τράπεζάς μας, αποσκοπώντας στην κάλυψη της ανάγκης για έγκαιρη, έγκυρη, και αναλυτική ενημέρωση.
  • Υποστήριξη των Φορέων σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και υποβολής αιτήσεων/φακέλων. Επειδή απαιτείται μια αυξημένη εμπειρία και τεχνογνωσία, διαθέτουμε ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες συμβούλους για το σκοπό αυτό.
  • Με την εξειδικευμένη μονάδα συνεργασίας με τους Τοπικούς Φορείς (Public Sector Banking), που διαθέτει, για την διερεύνηση σχετικών αναγκών, αναπτυξιακών πλάνων και χρηματοδότησης.

Η Ελλάδα, είπε ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κάνει σταθερά βήματα για να σταθεροποιήσει τη θέση της έξω από το περιβάλλον της ύφεσης και της κρίσης. Όλοι αναγνωρίζουν το συμβολή και το ρόλο του τουρισμού στη διάρκεια των «πέτρινων χρόνων» της οικονομίας. 

Τώρα, όμως, ανέφερε, ένα νέο σκηνικό, διαμορφώνεται όχι μόνον στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, το εξωτερικό περιβάλλον υπήρξε υποβοηθητικό. Σήμερα, όμως, οι προκλήσεις φαίνεται ότι πολλαπλασιάζονται. 

«Μία επιλογή πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι πως δεν υπάρχει. Να επιχειρήσουμε, δηλαδή, να δώσουμε τη μάχη της ανταγωνιστικότητας αποκλειστικά πάνω στη μείωση των τιμών. Επομένως, δεν υπάρχει άλλη κατεύθυνση από τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μια ολιστική αντιμετώπιση χρειάζεται, κοινή προσπάθεια από όλους όσους εμπλεκόμαστε στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος, άμεσα όπως εσείς (σ.σ. οι επιχειρηματίες) ή έμμεσα όπως η Πολιτεία ή μια τράπεζα". 

Διαβάστε ακόμα: 

Κ. Μητσοτάκης: Πώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη

Ι. Ρέτσος | Τουρισμός: Η διαχείριση των προορισμών το μεγάλο στοίχημα 

Ευτύχιος Βασιλάκης: Ο ελληνικός τουρισμός και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα