Αντώνης Στελλιάτος: Σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

29 May 2019, 16:59 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού στην ελληνική οικονομία καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ανέδειξε ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών (ΕΠΕΣΤ), κ. Αντώνης Στελλιάτος, μιλώντας σε εξειδικευμένο πάνελ για το γιώτινγκ στο πλαίσιο του Posidonia Sea Tourism Forum 2019.

Ο κ. Στελλιάτος ανέδειξε ως προτεραιότητες για τον κλάδο το σταθερό νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο, τη στενή συνεργασία του κλάδου με τα συναρμόδια υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση», καθώς και τις συνεργασίες και τις συνέργειες ως μόνο τρόπο για να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός.

Η ΕΠΕΣΤ, επισήμανε, ζητεί αντιμετώπιση επί ίσοις όροις των ξένων σκαφών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δίκαιη ανταγωνιστικότητα.

Η συμβολή του ελληνικού επαγγελματικού γιώτινγκ είναι 3,8% στο 18% που εισφέρει ο τουρισμός στο ΑΕΠ της χώρας, τόνισε ο κ. Στελλιάτος, απασχολεί 4.500 ναυτικούς και αναζωογονεί οικονομικά απομακρυσμένα νησιά και περιοχές με πρόσβαση από θαλάσσης.

Η Ελλάδα ταυτίζεται με τη θάλασσα, αυτό άλλωστε φαίνεται και στις ταξιδιωτικές μπροσούρες, επομένως ο θαλάσσιος τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των πωλήσεων των τουριστικών γραφείων για Ελλάδα και είναι εξαιρετικά σημαντικός για τον ελληνικό τουρισμό, δήλωσε από την πλευρά του ο ειδικός του γιώτινγκ και σύμβουλος μαρινών, κ. Oscar Siches, ο οποίος συντόνιζε το πάνελ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα