Mark Tanzer: Καλό νέο η παράταση του Brexit για τα ταξίδια

12 Apr 2019, 10:56 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Καλό νέο η παράταση του Brexit για τα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H παράταση της προθεσμίας εξόδου του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ για ένα εξάμηνο, μέχρι δηλαδή τις 31 Οκτωβρίου, που χορηγήθηκε από την ΕΕ, είναι καλό νέο για την τουριστική βιομηχανία, επισημαίνει σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ ABTA, Mark Tanzer.

Ο κ. Tanzer επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή δίνει στους ταξιδιώτες απόλυτη εμπιστοσύνη για κρατήσεις διακοπών ή επαγγελματικών ταξιδίων, καθώς γνωρίζουν ότι τίποτα δεν θα αλλάξει σύντομα στις μετακινήσεις τους.

Πιστώνει επίσης στις ταξιδιωτικές εταιρίες με χρόνο όσον αφορά το σενάριο εξόδου χωρίς συμφωνία, χωρίς όμως την εγγύηση ότι θα έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο το αίσθημα της αβεβαιότητας παραμένει για το μέλλον, τόνισε.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Tanzer, είναι ανάγκη οι κυβερνήσεις και οι ευρωβουλευτές να αξιοποιήσουν την πίστωση χρόνου προκειμένου να βρουν λύση η οποία θα ξεφεύγει από το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία.

Καθόλη αυτή την περίοδο, η ΑΒΤΑ, επισήμανε, θα συνεχίσει να προσφέρει συμβουλές και στήριξη στα μέλη της για να τα βοηθήσει στις προετοιμασίες τους για το Brexit, θα βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση σε σχέση με τις προτεραιότητας για την ταξιδιωτική βιομηχανία και θα στηρίζει την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα