Noel Josephides: Η μικρή παράταση του Brexit θα πλήξει περαιτέρω τα ταξίδια

21 Mar 2019, 14:08 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η μικρή παράταση του Brexit θα πλήξει περαιτέρω τα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H απόφαση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μικρή παράταση του Brexit για ένα επιπλέον τρίμηνο θα επηρεάσει αρνητικά την ταξιδιωτική βιομηχανία, επισημαίνει ο διευθυντής της Ένωσης Ανεξάρτητων τουρ οπερέιτορ, ΑΙΤΟ, και πρόεδρος της Sunvil, Noel Josephides, καθώς, όπως επισημαίνει, μια μεγαλύτερη παράταση θα ήταν πιο ευνοϊκή.

Ήδη έχουν προηγηθεί τρεις μήνες αβεβαιότητας και η καθυστέρηση μέχρι τις 29 Ιουνίου απλώς παρατείνει την αγωνία όλων και προσθέτει άλλο ένα τρίμηνο αβεβαιότητας για την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Ο κ. Josephides τόνισε ότι μπορεί αυτός να μην είναι ο μοναδικός παράγοντας που θα επηρεάσει τις διακοπές αυτή τη χρονιά, αλλά αποτελεί μεγάλο ζήτημα.

Όπως εξηγεί, η περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit τουλάχιστον θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ταξιδιωτικού κοινού και θα έδινε την ευκαιρία στην ευρωπαϊκή αγορά να ανακάμψει.

Οι προορισμοί εκτός ΕΕ κεφαλαιοποιούν τις εξελίξεις σε κόστος των προορισμών εντός ΕΕ, δήλωσε.

Για παράδειγμα, η Τουρκία σημειώνει τουριστική έκρηξη ενώ άνοδο σημειώνει ο τουρισμός της Τυνησίας και της Αιγύπτου. Υπάρχει επίσης ανησυχία σε σχέση με την ισοτιμία της λίρας, όμως η στερλίνα είναι ισχυρότερη από το ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Η κ. Μέι ταξιδεύει σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να επιδιώξει να πείσει τις υπόλοιπες 27 χώρες για τη σημασία της καθυστέρησης της εξόδου του Ην. Βασιλείου.

Εάν τα μέλη της ΕΕ αρνηθούν το αίτημά της, το Ην. Βασίλειο θα εξέλθει από την ΕΕ την ερχόμενη Παρασκευή χωρίς συμφωνία.

Η κ. Μέι έχει ζητήσει από την ΕΕ μια μικρή παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, περίοδος κατά την οποία ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν αρκετοί ευρωβουλευτές που θα στηρίξουν τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, τόνισε ότι η ΕΕ θα συμφωνήσει σε μικρή παράταση του Brexit με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία θα «περάσει» από τους ευρωβουλευτές την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο σε ομιλία της χθες το βράδυ, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Brexit δεν θα μετατεθεί μετά τις 30 Ιουνίου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα