Εκπαίδευση ξένων ξεναγών στην Κύπρο

29 Nov 2017, 09:45 | Με τα μάτια του ξεναγού

TornosNews.gr

Εκπαίδευση ξένων ξεναγών στην Κύπρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ξεναγών (WFTGA)  οργάνωσε και φέτος για 10η φορά στην Κύπρο, μεταξύ 6-18 Νοεμβρίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για ξεναγούς/εκπαιδευτές ξεναγών "TRAIN THE TRAINER & INTERNATIONAL TRAIN THE TRAINER Course".

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου αναφέρει πως ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού είναι ο κύριος χορηγός από το 2006.  Χορηγοί του εκπαιδευτικού προγράμματος, πέραν του ΚΟΤ, είναι το Ίδρυμα  A. G. Leventis Foundation, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ξεναγών, ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου – Κ.ΕΠ.Ε.Α.Α., το Τμήμα Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Λευκωσίας.

Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα μαθήματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της πανεπιστημιούπολης και στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρακολούθησαν 14 σπουδαστές από τις ακόλουθες χώρες: Ην. Βασίλειο, Ιράν, Ιρλανδία, Κύπρο, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Σουηδία.

Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ξεναγών (WFTGA) στην Κύπρο έχει οργανώσει με επιτυχία, από το 2006 μέχρι το 2016, δέκα εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει εκπαιδεύσει πέραν των 150 σπουδαστών/εκπαιδευτών ξεναγών από όλο τον κόσμο.

Η Κύπρος έχει καθιερωθεί πλέον στον παγκόσμιο χάρτη σαν Διεθνές Κέντρο εκπαίδευσης Ξεναγών-Εκπαιδευτών Ξεναγών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα