Οι αφανείς ήρωες του καλοκαιριού

19 Aug 2020, 14:36 | ΑΠΟΨΗ

Πάνος Θωμάκος

Οι αφανείς ήρωες του καλοκαιριού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η φετινή θερινή σεζόν ήταν η χειρότερη στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού τουρισμού.

Θα θέλαμε λοιπόν από αυτήν εδώ την στήλη να συγχαρούμε και να εμψυχώσουμε όσο δυνάμεθα τους αφανείς κι επιφανείς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι έδωσαν για άλλη μια φορά μια άνιση μάχη με αντίξοες συνθήκες και κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο τον ελληνικό τουρισμό κι επομένως και την πατρίδα μας.

Σε ένα ζοφερό περιβάλλον με αλλεπάλληλες, απρόβλεπτες ακυρώσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή, χωρίς οικονομική ρευστότητα αλλά με απόλυτη ρευστότητα στις διαγραφόμενες εξελίξεις, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να τηρήσουν όσο καλύτερα ήταν ανθρωπίνως δυνατόν τα αυστηρά και λίαν απαιτητικά υγιεινομικά πρωτόκολλα.

Έκαναν οτιδήποτε περνούσε από το χέρι τους ώστε οι όποιοι επισκέπτες επέλεξαν την πατρίδα μας στο εφιαλτικό αυτό διεθνές περιβάλλον, να περάσουν όσο γίνεται καλύτερα, να διασκεδάσουν τους εύλογους φόβους τους και να χαλαρώσουν έστω και λίγο μετά τον τρομερό χειμώνα τον οποίον είχαν μόλις περάσει στις πατρίδες τους.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί οι επαγγελματίες, πλην ελαχίστων θλιβερών εξαιρέσεων, γράφουν κάθε μέρα και κάθε χρόνο την πραγματική ιστορία του ελληνικού τουρισμού. 

Κι αν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την χειρότερη χρονιά της ζωής της δικής μας - ίσως και των παιδιών μας - σημαίνει ότι δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα και στο μέλλον, το οποίο μάλλον προδιαγράφεται αρκετά καλύτερο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ηδη τα πρώτα εμβόλια προγραμματίζεται να έλθουν στην χώρα μας τον Δεκέμβριο. 

Ας ελπίσουμε λοιπόν αυτή η χρονιά να αποδειχθεί η χειρότερη του ελληνικου τουρισμού, τουλάχιστον για τον επόμενο αιώνα! 

Ταυτόχρονα όμως να καταγραφεί κι ως η πιο ηρωική ώρα του...

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα