Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Χάρη στη ΔΕΘ το ξενοδοχείο του παππού μου σπούδασε τον πατέρα μου

09 Sep 2019, 09:30 | ΑΠΟΨΗ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Χάρη στη ΔΕΘ το ξενοδοχείο του παππού μου σπούδασε τον πατέρα μου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με την αντίληψη της σημασίας που έχει ο τουρισμός για μία πόλη ξεκινά τη θητεία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως ανέφερε στην ΕΤ3, στο πλαίσιο εκπομπής για τη ΔΕΘ, η ιστορία της οικογένειάς του έπαιξε σπουδαίο ρόλο σε αυτή τη συναίσθηση. Ειδικότερα, ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, διηγήθηκε το πώς ο παππούς του, από την πλευρά του πατέρα του, όταν κάποτε είχε ξενοδοχείο στην Εγνατίας, αμέσως μετά το τέλος της ΔΕΘ, έστελνε χρήματα στον φοιτητή  πατέρα του. Και συνέχισε τονίζοντας ότι, ήταν τόσο καλή περίοδος αυτή για τον παππού του, που ουσιαστικά είχε τη δυνατότητα να στείλει στον πατέρα του ο οποίος σπούδαζε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα χρήματα ολόκληρου του πανεπιστημιακού έτους.

«Ουσιαστικά αυτό που υπήρχε τότε, υπάρχει και τώρα. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για μία πόλη να αναπτύξει τα θετικά της σημεία», ανέφερε στη συνέχεια ο κ Ζέρβας,  γνωρίζοντας πόσο θετικός είναι ο τουρισμός για την ανάπτυξη μίας πόλης και πόσο σημαντικό είναι η ΔΕΘ να μπει στον 21ο αιώνα. Εξάλλου, η ανάπτυξη της οικονομίας, με την ανάπτυξη του επιχειρείν, η προώθηση της συνεδριακής Θεσσαλονίκης και η εκάστοτε  τιμώμενη χώρα, είναι κάποια από τα στοιχεία τα οποία θεωρούνται κινητήρια δύναμη για τον Δήμαρχό Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του Κωνσταντίνου Ζέρβα, Βασίλης Ζέρβας, ήταν πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του, Λιλίκα Ζέρβα-Ωρολογά ήταν φιλόλογος. Η πλευρά της μητέρας του έλκει την καταγωγή της από το Μοναστήρι ενώ ο προπάππους του, Πέτρος Ωρολογάς, ήταν μακεδονομάχος. Η αδερφή της μητέρας του και θεία του, ήταν η Αλίκη Τέλλογλου η οποία μαζί με τον σύζυγο της Νέστορα, ίδρυσαν το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών το 1972. Ο πατέρας του είχε συγγένεια με τον Ναπολέοντα Ζέρβα, πολιτικό μηχανικό της Θεσσαλονίκης και ένας από τους δημιουργούς του ποδοσφαιρικού σταδίου της Τούμπας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα