Στα "χρυσά χνάρια" του Στέφανου Τσιτσιπά, ελληνικά ξενοδοχεία παίζουν τένις…

24 Jan 2019, 07:56 | ΑΠΟΨΗ

Σοφία Κοντογιάννη

Στα "χρυσά χνάρια" του Στέφανου Τσιτσιπά, ελληνικά ξενοδοχεία παίζουν τένις…

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τένις, το τέταρτο δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο, μετά το ποδόσφαιρο, το κρίκετ και το χόκεϊ, με το οποίο υπολογίζεται ότι ασχολούνται 1,2 δισ. άνθρωποι, είτε παίζοντας, είτε δίνοντας τακτικά το παρόν  σε αγώνες.

Στην κατηγορία των ανδρών,  ο Roger Federer κατέχει ακόμη τα ηνία της υψηλότερης οικονομικής απολαβής, ύψους 107.780.560 δολ.

Χωμάτινα, σκληρά, ξύλινα, συνθετικού χλοοτάπητα, οι δημοφιλέστεροι τύποι των επιφανειών που χρησιμοποιούνται στο επαγγελματικό τένις, υιοθετούνται πλέον από όλο και περισσότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, προσελκύοντας λάτρεις του σπορ αλλά και αθλητές που αναζητούν την καλύτερη δυνατή στέγη για τις προπονήσεις τους.

Η διοργάνωση μικρών ή μεγάλων τουρνουά τένις σε ελληνικά ξενοδοχεία, αλλά και η δημιουργία νέων σχολών εκμάθησης του αθλήματος, με πρόσφατο παράδειγμα την ίδρυση του Rafa Nadal Tennis Centre που προέκυψε από τη συνεργασία του διάσημου τενίστα Raphael Nadal με το Sani Resort στη Χαλκιδική, διαγράφουν μια νέα, χρυσή διαδρομή στις τουριστικές υπηρεσίες.

Η αναζήτηση ξενοδοχείου με βάση τις υποδομές τένις, φαίνεται να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, εντονότερα μάλιστα μετά και από τις παγκόσμιες διακρίσεις Ελλήνων αθλητών, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, οι οποίοι επηρεάζουν θετικά την τάση ενασχόλησης με το άθλημα. Από το σύνολο των 28.068 καταχωρημένων ελληνικών ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στις μεγαλύτερες παγκόσμιες μηχανές αναζήτησης και κρατήσεων, τα 6.434 αφορούν καθαρά σε ξενοδοχεία, εκ του συνόλου των 9.783 ξενοδοχειακών μονάδων που αναφέρονται στην τελευταία απογραφή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Από αυτά, βρίσκονται καταχωρημένα 160 ξενοδοχεία τα οποία διαθέτουν γήπεδα τένις, απλά ή εξεζητημένα.  Ειδικότερα, οι αριθμοί των καταχωρημένων ξενοδοχείων που προσφέρουν υπηρεσίες τένις, είναι οι εξής :

Στην Κρήτη καταγράφονται 24 ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις τένις, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 23, στα νησιά του Ιονίου 21 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 13 βρίσκονται στην Κέρκυρα, στην Πελοπόννησο 18, στις Κυκλάδες 11, στην Αττική και στην Εύβοια από 9, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα σε Κω και Ρόδο 9, στη Σκιάθο 6, στην Πρέβεζα 5, στη Λέσβο 4, στο Βόλο 3, στην ευρύτερη Μαγνησία 3, στα Ιωάννινα 3, σε Θάσο, Καρδίτσα και Πιερία από 2 ξενοδοχεία, κι από ένα ξενοδοχείο σε Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Καστοριά, Νάουσα και Φωκίδα.

Υπάρχουν πάντως πολλά περιθώρια ακόμη για την αύξηση του αριθμού των ξενοδοχείων που μπορούν να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις τένις προσελκύοντας λάτρεις του αθλήματος.   

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα